Η πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας Ημαθίας, Λίνα Τουπεκτσή, επισκέφθηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Απ. Παύλου της Ημαθίας και μίλησε για την καλλιέργεια, την φροντίδα και τις προοπτικές του λωτού.

Παρακάτω αυτούσια η ομιλία της:

Ο ΛΩΤΟΣ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ! Οι προοπτικές μεγάλες. Αξίζει να στηριχθούν οι παραγωγοί των λωτών και να ενισχυθεί η καμπάνια ενημέρωσης για την διατροφική τους αξία τόσο στην ελληνική αγορά όσο και στο εξωτερικό.
Εναλλακτική πρόταση με χαμηλά καλλιεργητικά έξοδα και καλές τιμές για τον παραγωγό.
Οι λωτοπαραγωγοί της Ημαθίας παράγουν με φροντίδα και τεχνογνωσία τους πιο γλυκούς και ζουμερούς λωτούς.
Μετά το ακτινίδιο, η καλλιέργεια του λωτού στην Ημαθία είναι μια εναλλακτική πρόταση για τους καλλιεργητές που θέλουν να φύγουν από την καλλιέργεια συμπύρηνων ροδάκινων.
Ο λωτός θεωρείται ιδιαίτερα θρεπτικό φρούτο αφού περιέχει χαμηλά λιπαρά ενώ είναι υψηλός σε υδατάνθρακες και φυτικές ίνες. Επιπρόσθετα περιέχει κάλιο, βιταμίνη C, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και βιταμίνης Α και β-καροτίνη και ζεαξανθίνη, ενώ δεν περιέχει καθόλου χοληστερόλη.
Ο δικός μας λωτός της Ημαθίας είναι γλυκός και ζουμερός λίγες μέρες μετά την κοπή του από το δέντρο και για αυτό οι καταναλωτές έχουν αρχίσει να τον καταναλώνουν όλο και περισσότερο.
Ευχαριστώ θερμα τον ΑΣ ΚΟΣΜΟΣ και τον κ. Τσολερίδη Παντελή για την αναλυτική ενημέρωση και την άριστη συνεργασία.
Πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας ΗΜΑΘΙΑΣ
Συντονίστρια Γρ.Αγροτικών Φορέων ΝΔ ΗΜΑΘΙΑΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ.
Exit mobile version