Μετά την επίσκεψή της στα Παιδιά της Άνοιξης το μέλος της Πολιτικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κα Ρένα Δούρου επισκέφτηκε το Δημαρχείο της Αλεξάνδρειας.

Συνοδευόμενη από τους πρώην βουλευτές κα Φρόσω Καρασαρλίδου και Χρήστο Αντωνίου καθώς επίσης και άλλα πολιτικά στελέχη, γύρισε από γραφείο σε γραφείο γνωρίζοντας υπαλλήλους και στελεχη του Δήμου.

Την κυρία Δούρου – απουσία του Δημάρχου Παναγιώτη Γκυρίνη στην Αθήνα – υποδέχτηκε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Στέφανος Δελιόπουλος.

Ο κ. Δελιόπουλος εξέθεσε στην κα Δούρου την κατάσταση του Δήμου, τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλει η σημερινή Διίκηση προκειμένου να ανταποκριθεί στους στόχους της και να παραμείνει ο Δήμος οικονομικά εύρωστος, καθώς επίσης και πρόβληματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετώπιζει ο Δήμος Αλεξάνδρειας και εξέφρασε ο κ. Δελιόπουλος στην κα Δούρου είναι η μεγάλη έλλειψη προσωπικού, η οποία δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην εκπόνηση μελετών και ως εκ τούτου στην πορεία των έργων.

Η κα Δούρου αναφερόμενη στο μεγάλο αυτό πρόβλημα είπε ότι είναι κάτι που αντιμετωπίζουν πολλοί Δήμοι ανά την Ελλάδα και ότι η “κινητικότητα των υπαλλήλων” είναι κάτι που έκανε μεγάλο κακό στην λειτουργία της αυτοδιοίκησης.

Η κα Δούρου αναφέρθηκε επίσης στο πρόβλημα των χιλιάδων απευθείας αναθέσεων που γίνονται στις μεγάλες Περιφέρειες και τους Δήμους,

Υπερασπίστηκε της απλής αναλογικής, που όπως είπε έκανε καλό στην τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ τέλος εξέφρασε την πεποίθησή της ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να πρωταγωνιστίσει τα επόμενα χρόνια και να γίνει πραγματικά Αυτοδιοίκητη και όχι το μακρύ χέρι του κράτους και της κάθε κυβέρνησης.





#pgnews #ΚΕΝΤΡΙΚΗΜΑΚΕΔΟΝΙΑ #ΤΟΠΙΚΗΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ.
Exit mobile version