Το ΕΠΑ.Λ. Αλεξάνδρειας πραγματοποιεί την 5η κινητικότητα του Προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Teen Einsteins» -«Έφηβοι Αϊνστάιν» στο διάστημα 31 Ιανουαρίου έως 4 Φεβρουαρίου 2023 που διοργανώνεται από το σχολείο «Vocational School of Ecology and Biotechnology Prof. Dr Asen Zlatarov» στη Σόφια της Βουλγαρίας.
Η αποστολή του σχολείου μας, αποτελούμενη από πέντε μαθητές και μαθήτριες και δύο καθηγήτριες, θα πάρει μέρος σε εκπαιδευτικές δράσεις στον τομέα της Βιοτεχνολογίας.
Οι μαθητικές ομάδες από την Ελλάδα, Βουλγαρία, Ιταλία, Κροατία και Πολωνία θα πραγματοποιήσουν μικροβιολογικές αναλύσεις και θα παρατηρήσουν ζυμομύκητες με το μικροσκόπιο. Η μεθοδολογία των εργασιών τους θα πληροί τις προδιαγραφές μιας επιστημονικής διαδικασίας. Επιπλέον, θα γνωρίσουν τις βιομηχανικές εφαρμογές της βιοτεχνολογίας.
Πρόκειται για την τελευταία κινητικότητα του συγκεκριμένου τριετούς Προγράμματος Erasmus+, το οποίο αποτέλεσε μια ξεχωριστή μαθησιακή εμπειρία για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας.
ΡΟΗ
- Ημαθία – Αθλητισμός χωρίς εμπόδια: Μια κοινωνία που ενώνει, συμπεριλαμβάνει και εμπνέει
- Τα βυζαντινά μνημεία της Βέροιας υποδέχονται και πάλι το κοινό με διευρυμένο πρόγραμμα επισκέψεων
- Επιστημονική ημερίδα για τον αυτισμό το Σάββατο 26 Απριλίου στην Λέσχη των Ποντίων Αλεξάνδρειας
- Συνάντηση Τάσου Μπαρτζώκα με τον Αν. Υπουργό Μεταφορών Κωνσταντίνο Κυρανάκη για την ασφάλεια των μαθητών του ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας
- Ημερίδες Ορίων Καλλιτεχνικής Κολύμβησης στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Νάουσας
- Πάσχα 2025 – “Ημέρα Αγάπης, Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης” την Μ. Τετάρτη 16 Απριλίου
- Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 12 άτομα για οδήγηση χωρίς δίπλωμα σε ένα 24ωρο
- Ημαθία: Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά