Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 1 Μαϊου η διήμερη επίσκεψη της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στη Νάουσα για τις εκδηλώσεις της επετείου για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση και το Ολοκαύτωμα της πόλης.
Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκε σύσσωμος ο πολιτικός κοσμος της Ημαθίας τιμώντας με αυτό τον τρόπο την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Παρόντες ήταν ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, η Υφυπουργός Εργασίας κα Δόμνα Μιχαηλίδου, οι Βουλευτές της Ημαθίας κ.κ. Τάσος Μπαρτζώκας, Λάζαρος Τσαβδαρίδης και Άγγελος Τόλκας, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κώστα Καλαϊτζίδης, ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Βοργιαζίδης, ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Παναγιώτης Γκυρίνης και φυσικά ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Nάουσας κ. Νικόλας Καρανιόλας.

Παρόντες ήταν επίσης ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερόνυμος καθώς επίσης οι Σεβασμιωτάτοι Μητροπολίτες: Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονας, Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.Τιμόθεος, Δράμας κ. Παύλος, Φθιώτιδος κ. Συμεών, Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος και Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ.

Το Σάββατο 30 Απριλίου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νάουσας πραγματοποιήθηκε Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός της μνήμης των Αγίων Νεομαρτύρων, έγιναν τα Αποκαλυπτήρια μνημείου στον αύλειο χώρο του Ναού και στη συνέχεια Λιτανευτική πομπή στο Χώρο Μαρτυρίου (Κιόσκι) με τη συνοδεία πολιτιστικών συλλόγων, ομάδων αναπαράστασης ιστορίας κλπ.

Στη συνέχεια στο Δημοτικό θέατρο Νάουσας πραγματοποιήθηκε η Τελετή ανακήρυξης σε Επίτιμη Δημότη Δήμου Η.Π. Νάουσας της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και επίδοση του Χρυσού Κλειδιού της πόλης από τον Δήμαρχο Η.Π. Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα.
Ακολούθως παρουσιάστηκε σε πρώτη παγκόσμια το κονσέρτο «Naousa Concerto» για κιθάρα και Συμφωνική Ορχήστρα του συνθέτη Sergio Assad με την επιμέλεια του σολίστα κιθάρας Θάνου Μήτσαλα, με κύρια στοιχεία του την ιστορική – πολιτισμική φυσιογνωμία της Νάουσας και με παράλληλη κεντρική αναφορά στο “Ολοκαύτωμα” του 1822.

Την Κυριακή 1 Μαϊου τελέστηκε επίσης Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και στη συνέχεια στο Χώρο Θυσία έγινε Ρίψη Στεφάνου στον ποταμό της Αράπιτσας από την Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές ήταν η Αναπαράσταση της θυσίας των Ναουσαίων Ηρωίδων γυναικών, η οποία έγινε κάτω από καταρρακτώδη βροχή, η οποία ενέτεινε το κλίμα δέους για τη μεγάλη αυτή θυσία των γυναικών εκείνης της εποχής.

Το μεσημέρι της Κυριακής έγινε παράθεση επίσημου γεύματος στο Κτήμα Κυρ Γιάννη στο Γιαννακοχώρι.
Ήταν ένα πολύ επιτυχημένο Διήμερο, το οποίο έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας στο Δήμο Νάουσας και κατά συνέπεια στην Ημαθία. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο Δήμο Νάουσας και το Δήμαρχο της κ. Νικόλα Καρανικόλα για την άρτια διοργάνωση των εκδηλώσεων.

#pgnews #ΠΟΛΙΤΙΚΗ #ΚΕΝΤΡΙΚΗΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ.
Exit mobile version