Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος δεν ευνοούν πολιτικές εξελίξεις, τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο. Η καλοκαιρινή ραστώνη και τα μπάνια του λαού δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για πολιτικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις.

Από Σεπτέμβριο – Οκτώβριο όμως τα πράγματα πρόκειται να αλλάξουν και το πολιτικό θερμόμετρο θα αρχίζει να ανεβαίνει καθώς ο χρόνος θα μετρά αντίστροφα για τις δημοτικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2023.

Το πολιτικό σκηνικό όπως εξελίχθηκε τους προηγούμενους μήνες είναι αρκετά σύνθετο. Οι δημοτικές παρατάξεις που συμμετείχαν στις προηγούμενες εκλογές δεν θα είναι οι ίδιες γεγονός που δημιουργεί συνθήκες ευρέων ανακατατάξεων και μετακινήσεων. Ζητούμενο είναι για παράδειγμα τί θα κάνουν οι επικεφαλής και οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων του Αργύρη Πανταζόπουλου, του Μιχάλη Χαλκίδη και του Κώστα Ναλμπάντη που πλέον εκπροσωπείται από τον Γιάννη Κιρκιλιανίδη.

Μέχρι στιγμής ως υποψήφιοι Δήμαρχοι, σίγουρα θα κατέλθει ο νυν Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Γκυρίνης ενώ σίγουρη πρέπει να θεωρείται και η υποψηφιότητα της δικηγόρου Δώρας Κουρκουτά, η οποία εκδήλωσε την επιθυμία της, αρκετά νωρίς, ήδη από τον Ιανουάριο του 2022.

Μια ακόμα πιθανή υποψηφιότητα είναι αυτή του νεαρού Βαγγέλη Βογιατζή, ο οποίος είχε εκλεγεί πρώτος σε ψήφους από την Αλεξάνδρεια (842) στο ψηφοδέλτιο του Κώστα Ναλμπάντη. Το όνομα του Βαγγέλη Βογιατζή “έπαιξε” έντονα πριν κάποιους μήνες, σε μια μάλλον αναγνωριστική προσπάθεια, στο κατά πόσο το όνομά του απηχεί στην τοπική κοινωνία. Κατά κοινή ομολογία, ο αέρας της ανανέωσης που φέρνει ένα νέο άτομο, είχε θετική υποδοχή από την κοινή γνώμη. Παρ’όλ’αυτά ακολούθησε μια περίοδο “αγρανάπαυσης” χωρίς να παρθούν κάποιες τελικές αποφάσεις.
Τον τελευταίο πάντως καιρό, σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες του ΠΟΛΙΤΗ, ο Βαγγέλης Βογιατζής φαίνεται να “ζεσταίνει” το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του, με τις τελικές αποφάσεις να λαμβάνονται το Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

Στο “στρατόπεδο” του νυν Δημάρχου Παναγιώτη Γκυρίνη, επικρατεί μια αισιοδοξία καθώς, όπως λένε, διαθέτουν ένα ισχυρό κορμό υποψηφίων, τον οποίο επιχειρούν με επαφές να ισχυροποιήσουν ακόμα περισσότερο. Ένα αδύνατο σημείο της διοικουσας παράταξης είναι η πόλη της Αλεξάνδρειας, και ακριβώς σε αυτό επικεντρώνονται πολλές από τις προσπάθειες του Δημάρχου. Μάλιστα σύμφωνα με διαρροές έχουν ήδη “εξασφαλίσει” δύο δυνατά ονόματα από την Αλεξάνδρεια που θα ισχυροποιήσουν την παράταξη.
Επίσης, κύκλοι του Δημάρχου λένε ότι έχει γίνει μεγάλο έργο από τη Διοίκηση το οποίο δεν έχει επικοινωνηθεί καλά στον κόσμο ενώ διαμηνύουν ότι από το Σεπτέμβριο θα εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες τόσο στον τομέα της επίσπευσης των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη όσο και της επικοινωνίας τους στην τοπική κοινωνία.

Όσον αφορά την υποψηφιότητα της Δώρας Κουρκουτά, το όνομά της είναι από μόνο του ένα ισχυρό χαρτί, ενώ το γεγονός ότι θα είναι η πρώτη γυναίκα υποψήφια Δήμαρχος, αποτελεί ένα ακόμα επικοινωνιακό ατού στη φαρέτρα της. Επίσης το γεγονός ότι δεν έχει ασχοληθεί τα τελευταία χρόνια με τα αυτοδιοικητικά της Αλεξάνδρειας της δίνει το πλεονέκτημα να ασκήσει άνετα κριτική στα κακώς κείμενα της 9χρονης θητείας του Παναγιώτη Γκυρίνη, η οποία όπως είναι φυσικό έχει και πολλούς δυσαρεστημένους.
Μάλιστα όπως λέει η ίδια σε κατ’ιδίαν συζητήσεις, από το Φθινόπωρο θα ξεκινήσει μια πιο έντονη πολιτική δραστηριότητα με κριτική στο νυν Δήμαρχο και ενδεχόμενα προτάσεις για το μέλλον του Δήμου.
Επίσης, μπορεί τα πολιτικά χρώματα να έχουν ξεθωριάσει στην τοπική αυτοδιοίκηση, όμως η Δώρα διαθέτει πολλά ερείσματα στη γαλάζια παράταξη γεγονός που θα τη διευκολύνει ίσως σε κάποιες επιλογές.

Όσον αφορά την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Βογιατζή, όπως προαναφέραμε ένα πρώτο και βασικό πλεονέκτημα είναι ο αέρας της ανανέωσης που φέρνει στο πολιτικό σκηνικό του Δήμου ως νέος και άφθαρτος καθώς επίσης το ότι είναι αγαπητός στην τοπική κοινωνία. Κύκλοι που βρίσκονται κοντά του λένε ότι έχει έναν αρκετά μεγάλο αριθμό ανθρώπων που τον ακολουθούν, ικανό να συγκροτήσουν ένα ψηφοδέλτιο με πιθανότητες νίκης.

Θα χρειαστεί βέβαια μεγάλη προσπάθεια, ένα συγκροτημένο πρόγραμμα με συγκεκριμένες προτάσεις αλλά είναι βέβαιο ότι το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς θα ανησυχήσει τους αντιπάλους του.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ.
Exit mobile version