Η εκδημία του «Ιστορικού της Βέροιας» Γεωργίου Χ. Χιονίδη αποτελεί για την επαρχία της Βέροιας, αλλά και για τον συνολικό κόσμο του πνεύματος, ουσιαστική απώλεια. Η σχέση του Γ. Χιονίδη με την Εταιρεία Μελετών Ιστορίας και Πολιτισμού Ν. Ημαθίας (Ε.Μ.Ι.Π.Η.) υπήρξε, από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης της Εταιρείας, ουσιαστική και εποικοδομητική.

Ο Γ. Χιονίδης ήταν πρότυπο ερευνητή, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην προώθηση της έρευνας. Υπήρξε «δάσκαλος της τοπικής ιστορίας» του Ν. Ημαθίας, εμπνέοντας τις νεότερες γενιές των ερευνητών. Το έργο του αποτέλεσε αναμφισβήτητα σταθμό στην έρευνα της τοπικής ιστορίας, εξακολουθώντας να αποτελεί κομβικό σημείο αναφοράς.

Η Ε.Μ.Ι.Π.Η. τίμησε την προσφορά του στην έρευνα, απονέμοντάς του τιμητική διάκριση, στις 29 Σεπτεμβρίου 2010, κατά την εναρκτήρια συνεδρία του Α’ Επιστημονικού Συνεδρίου για την Ημαθία (Ιστορία – Αρχαιολογία – Τέχνη – Λαογραφία). Η αγάπη του για την Ε.Μ.Ι.Π.Η. και η έμπρακτη υποστήριξή του στις δράσεις της, θα παραμένουν ανεξίτηλα στη μνήμη μας. Ας είναι αιωνία η μνήμη του!

Το Δ.Σ. της Ε.Μ.Ι.Π.Η., σε έκτακτη συνεδρίασή του την 24η Ιουνίου 2025, αποφάσισε:

Α) Να εκδοθεί συλλυπητήρια ανακοίνωση για την εκδημία του μακαριστού Γεώργιου Χ. Χιονίδη

Β) Να παραστεί αντιπροσωπεία του Δ.Σ. στην εξόδιο ακολουθία

Γ) Να διοργανωθεί εκδήλωση μνήμης αφιερωμένη στην προσωπικότητα και το έργο του.

Με τιμή

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Νικόλαος Γ. Βουδούρης

Ο Γραμματέας

 Δημήτριος Π. Πυρινός

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ.
Exit mobile version