Ξεκίνησε χθες το εκπαιδευτικό ταξίδι του Γυμνάσιου Πλατέος στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.
Φορέας υποδοχής είναι το δημόσιο σχολείο ‘’Jaume Salvador i Pedrol’’. Δέκα μαθητές μας που συμμετέχουν στην κινητικότητα διάρκειας έξι ημερών, λαμβάνουν μέρος σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες, εργαστήρια και συνεργατικές δράσεις με στόχο την ανταλλαγή καλών πρακτικών, την ενίσχυση των δεξιοτήτων τους και την καλλιέργεια της ευρωπαϊκής συνείδησης. Παράλληλα, έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον πολιτισμό και την ιστορία της πόλης, βιώνοντας μια ουσιαστική εμπειρία διαπολιτισμικής συνεργασίας.
Το πρόγραμμα Erasmus+ αποτελεί βασικό πυλώνα διεθνούς συνεργασίας στην εκπαίδευση και αποτελεί στρατηγική επιλογή του σχολείου μας, με σκοπό την ενίσχυση της ποιότητας της εκπαιδευτικής διαδικασίας και την ενεργή προώθηση των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η εκπαιδευτική κοινότητα αναμένει με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα της κινητικότητας και τις εμπειρίες που θα μεταφερθούν με την επιστροφή των συμμετεχόντων.
ΡΟΗ
- “Ημέρα Αγάπης, Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης” – Δράση για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου την Μεγάλη Τετάρτη, 8 Απριλίου
- Ολοκληρώθηκε το έργο αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των ΚΕΠ του Δήμου Αλεξάνδρειας
- «Προσκοπισμός» στο 2ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας
- Φορολογικές δηλώσεις: Τα «ψιλά γράμματα» που κοστίζουν ακριβά
- Δώρο Πάσχα: Μέχρι Μεγάλη Τετάρτη η καταβολή – Πώς υπολογίζεται
- Επίσκεψη της Α’ Τάξης του 5ου Γυμνασίου Κορδελιού – Ευόσμου στο Δημαρχείο Νάουσας
- Έρευνες του ελληνικού FBI στο σπίτι και το γραφείο του Παναγόπουλου για την υπεξαίρεση κονδυλίων από προγράμματα της ΓΣΕΕ
- «Κρυφές» χρεώσεις στους λογαριασμούς; Όσα αλλάζουν στις τράπεζες

