Παρασκευή, 17 Μαΐου

Όταν είσαι παιδί φαντάζεσαι πόσο τέλεια θα είναι η ζωή σου ως ενήλικας, αφού θα έχεις μια δουλειά που λατρεύεις και θα σε κάνει να ξυπνάς με χαρά και ενθουσιασμό κάθε πρωί.

Όταν, όμως, φτάνεις στην ηλικία που ψάχνεις μια απασχόληση, διαπιστώνεις ότι τα πράγματα δεν είναι όπως τα περίμενες. Δέχεσαι μια δουλειά, ακόμα και αν δεν σχετίζεται καθόλου με αυτό που ήθελες, γιατί χρειάζεσαι χρήματα για να επιβιώσεις. Και όσο περνάει ο καιρός, απομακρύνεσαι όλο και περισσότερο από την ιδέα του να κυνηγήσεις ένα παιδιάστικο όνειρο για διάφορους λόγους: επειδή θα πρέπει να ξεκινήσεις από το μηδέν, δεν θα έχεις τα απαραίτητα προσόντα ή προϋπηρεσία ή τα λεφτά δεν θα είναι τόσο καλά.

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που ζουν κάθε μέρα με το δίλημμα να εγκαταλείψουν όσα έχτισαν με τόσο κόπο για το άγνωστο. Αν και όλες αυτές οι σκέψεις και τα συναισθήματα είναι λογικά, δεν πρέπει να ξεχνάς ότι η ζωή είναι μία. Για αυτό παρακάτω δίνονται ρεαλιστικές συμβουλές για να κυνηγήσεις το όνειρό σου με ασφαλή τρόπο.

  1. Μελέτησε την πορεία πετυχημένων ανθρώπων που κάνουν αυτό που αγαπάς

Το διαδίκτυο είναι φοβερός βοηθός, καθώς κάνοντας μια απλή αναζήτηση μπορείς να βρεις συνεντεύξεις, ομιλίες και άρθρα επιτυχημένων επιχειρηματιών που αναλύουν πώς κατάφεραν να ανέλθουν και επίσης παρέχουν συμβουλές για άτομα που θέλουν να εισέλθουν στον κλάδο. Επίσης, σημαντικό είναι να ακολουθείς εταιρείες που θαυμάζεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να παρακολουθείς τις δραστηριότητές τους, ώστε να παίρνεις μια γεύση των άπειρων πραγμάτων με τα οποία ασχολούνται καθημερινά.

  1. Σύμβουλος

Κάθε ρόλος σε μια επιχείρηση έχει τα δικά του μυστικά, που ο καθένας ανακαλύπτει και αναπτύσσει μέσα από την καθημερινή πρακτική εξάσκηση. Αυτό, όμως, που ξεχωρίζει κάθε εργαζόμενο είναι οι ικανότητες που απέκτησε από το σχολείο, την σχολή, μια προηγούμενη δουλειά, και μπορεί να τις μεταφέρει και να τις αξιοποιεί σε κάθε θέση εργασίας του. Για παράδειγμα, έχοντας υπάρξει φοιτητής μαθαίνεις να ολοκληρώνεις εργασίες μέσα στην διορία που σου δίνεται. Για την απόκτηση ικανοτήτων που απαιτεί το όνειρό σου, η σύμβουλος για επιχειρηματίες Άννα Κονταράτου ή μια εθελοντική εργασία στο πόστο που σε ενδιαφέρει σε εξοπλίζουν με τις απαραίτητες πρακτικές γνώσεις. Με την τελευταία επιλογή, μπορείς να σιγουρευτείς για το αν η δουλειά αυτή είναι τόσο ωραία στην πράξη όσο και στο όνειρό σου.

  1. Προτεραιότητες

Το να δουλεύεις ένα οχτάωρο και μετά να προσπαθείς να μάθεις μία δεύτερη δουλειά είναι κουραστικό και μόνο στην σκέψη. Για αυτόν τον λόγο είναι σημαντικό να θέσεις ρεαλιστικές προτεραιότητες. Η πιο αποτελεσματική μέθοδος είναι να πάρεις ένα ημερολόγιο και να σημειώσεις τι θα κάνεις κάθε ώρα της ημέρας σου. Θα πρέπει να είσαι ρεαλιστικός στον προγραμματισμό σου. Μόλις επιστρέψεις από την δουλειά σου, αφιέρωσε τουλάχιστον δύο ώρες στο να φας και να ξεκουραστείς.

  1. Ψυχική υγεία

Όλα τα παραπάνω ίσως να ακούγονται τρομακτικά, καθώς περιγράφουν μεγάλες αλλαγές στην καθημερινότητά σου. Αν και οι ψυχοθεραπείες του άγχους μπορεί να φαντάζουν σαν μία ακόμα υποχρέωση που πρέπει να προστεθεί στο ημερολόγιό σου, θα σε βοηθήσουν να μην πελαγώσεις με όλες τις νέες πληροφορίες που δέχεσαι και να μην πιέζεις και κρίνεις τον εαυτό σου πιο σκληρά από ό,τι πρέπει.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ.
Exit mobile version