Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2025 ξεκινά!
Φέτος το καλοκαίρι, από τις 16 Ιουνίου έως τις 5 Σεπτεμβρίου, οι μικροί φίλοι ανοίγουν πανιά για τον κόσμο της μυθολογίας και των παραμυθιών! Ήρωες και ξωτικά, ξόρκια και μυστικά βγαλμένα από τους αρχαίους μύθους, τους θρύλους, τη λαογραφία και τα παραμύθια,μεταφέρουν τα παιδιά σε κόσμους μαγικούς, όπου η φαντασία μπερδεύεται με την πραγματικότητα και όλα μοιάζουν δυνατά.
Στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2025, δεκάδες βιβλιοθήκες που ανήκουν στο Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών (ΔΕΒ) ενώνονται με το σύνθημα «Στη βιβλιοθήκη όλα είναι δυνατά: ήρωες και ξωτικά, μύθοι και μυστικά!» και αναδεικνύονται σε χώρους ανακάλυψης, περιπέτειας και δημιουργίας!
Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2025 διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΒΕ και του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ (Διευθυντής: Καθηγητής Κωνσταντίνος Δ. Μαλαφάντης).
Καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι βιβλιοθήκες συντονίζουν τις δράσεις τους, ενώ μικροί και μεγάλοι μοιράζονται τις αναγνωστικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας τα: #ΚΕ2025gr και #forEBEr.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
1 Ιουλίου 6:30μ.μ – 8:00μ.μ
Στη Βιβλιοθήκη όλα είναι δυνατά!
Οι βιβλιοθήκες είναι χώροι γεμάτοι ιστορίες που περιμένουν να τις ανακαλύψουμε! Ελάτε να βρούμε τον θησαυρό, που θα μας οδηγήσει τις πιο απίστευτες ιστορίες και πάμε να γράψουμε μαζί την δική μας ξεχωριστή ιστορία! Γιατί στη βιβλιοθήκη όλα είναι δυνατά!
Με την Ευδοξία Παλιουδάκη
Για παιδιά 6-12 ετών . Με προεγγραφή. Στη Βιβλιοθήκη.
2 Ιουλίου 6:30μ.μ – 8:00μ.μ
Στη βιβλιοθήκη όλα είναι Μαγικά!
Έχεις σκεφτεί ποτέ πως λέγοντας μια φράση μπορεί να σου περάσει ο λόξυγγας; Πόση δύναμη μπορού να πάρουν τα λόγια κάποιου συνοδευόμενα από ένα μαγικό ραβδί, σαν αυτό της Κίρκης; Στη φετινή Καλοκαιρινή Εκστρατεία πληροφορούμαστε για τον ρόλο που παίζουν τα ξόρκια στην ελληνική μυθολογία και τη λαογραφία. Εμπνεόμαστε και δημιουργούμε τα δικά μας «μαγικά» στιχάκια!
Με την Χρύσα Λαμπροπούλου
Για παιδιά 7-11 ετών. Με προεγγραφή. Στη Βιβλιοθήκη.
3 Ιουλίου 6:30 μ.μ – 8:00 μ.μ
Στη βιβλιοθήκη όλα είναι Τρομερά!
Τα τέρατα το σκάσανε και κρύφτηκαν σε αγγεία,τοιχογραφίες, βιβλία και ιστορίες και φυσικά στη βιβλιοθήκη! Η δική σου βιβλιοθήκη έχει τέρας; Σε αυτό το εργαστήρι θα γνωρίσουμε τέρατα της ελληνικής μυθολογίας και θα φτιάξουμε το δικό μας τέρας-προστάτη της βιβλιοθήκης σε ένα εργαστήρι… τρομερό!
Με την Μελίνα Τσομίδου
Για παιδιά 6-9 ετών. Με προεγγραφή. Στη Βιβλιοθήκη.
7 Ιουλίου 6:30 μ.μ – 8:00 μ.μ.
Στη βιβλιοθήκη όλα είναι Ε-ξωτικά!
Είχες ποτέ την τύχη να δεις κάποια μυθική Νύμφη να κάθεται στο πλάι ποταμού;Συνάντησες κάποτε σε μακροβούτι σου Νηρηίδες να παίζουν με τα ψάρια; Φέτος το καλοκαίρι ανακαλύπτουμε τον μυθικό κόσμο των Νυμφών και την προσφορά τους στην προστασία του νερού. Μαθαίνουμε τρόπους εξοικονόμησης και καθαρισμού του και σώζουμε τον τόπο μας!
Με την Κατερίνα Στριάκα
Για παιδιά 6-10 ετών. Με προεγγραφή. Στη Βιβλιοθήκη.
8 Ιουλίου 6:30 μ.μ – 8:00 μ.μ.
Στη βιβλιοθήκη όλα είναι Ονειρικά!
Πώς θα κάνω τα παπούτσια μου να μυρίζουνε λουλούδια;Τι σημαίνει αν δω στον ύπνο μου ότι πετάω; Έλα να βρούμε τις απαντήσεις στο πιο λαϊκό βιβλίο της Ελλάδας και δώσε μας και συ τα συστατικά για να φτιάξουμε μαζί το αντιλυπικό φίλτρο!
Με την Ιφιγένεια- Ελένη Κατσιπίδου
Για παιδιά 7-12 ετών. Με προεγγραφή. Στη Βιβλιοθήκη.