Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
25 Σεπ 2013

ΣΕΚ:Casus belli η δυνατότητα πώλησης τυριών στον Καναδά με την ονομασία Φέτα

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ο Πρόεδρος του  Συνδέσμου  Ελληνικής Κτηνοτροφίας κ. Πεβερέτος  Παναγιώτης και ο Αντιπρόεδρος κ. Γίτσας Ελευθέριος συναντήθηκαν σήμερα με στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα τις διαπραγματεύσεις της Ε.Ε. με τον Καναδά στα πλαίσια της σύναψης Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου και ιδιαίτερα όσον αφορά το θέμα της Φέτας. Υπενθυμίζεται ότι για τη Φέτα ψηφίστηκε  κατά πλειοψηφία στο  Κολέγιο  των Επιτρόπων να δίνεται η δυνατότητα στον Καναδά  για  πώληση  τυριών  από αγελαδινό γάλα με την ονομασία Φέτα και στην Ε.Ε.

Στη συνάντηση  αυτή συμφωνήθηκε:

-       Για την Ελλάδα αποτελεί Casus belli να γίνει κάτι τέτοιο διότι θα είναι καταστροφικό για την αιγοπροβατοτροφία της χώρας και την εθνική οικονομία.

-       Ο συντονισμός των ενεργειών για να ανατραπεί η καταστροφική για τα συμφέροντα της χώρας μας εξέλιξη. 

Σημειώνεται ότι ο ΣΕΚ έχει ενημερώσει για το θέμα αυτό τον Πρωθυπουργό  κ. Σαμαρά, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσαυτάρη, τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Χαρακόπουλο, το Γενικό Γραμματέα ΥΠΑΑΤ κ. Μελά  και τους ευρωβουλευτές.   

Ο ΣΕΚ ήδη εργάζεται προς την κατεύθυνση δημιουργίας ενός ισχυρού lobbying στα Ευρωπαϊκά  Όργανα, ακόμη και νομική παρέμβαση, αν και θεωρεί ότι το θέμα είναι άκρως πολιτικό, με τελευταίο όπλο την άσκηση  veto.

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 449 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top