Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
06 Ιουλ 2018

Ανοίγει τη Δευτέρα η πλατφόρμα για αιτήσεις αποζημιώσεων στα ροδάκινα

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Σε άµεση αναγγελία – πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για αποζηµιώσεις καλούν την διοίκηση του ΕΛΓΑ οι καλλιεργητές πυρηνόκαρπων Ηµαθίας και Πέλλας, µε αφορµή τις εκτεταµένες προσβολές των καρπών που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις της τελευταίας εβδοµάδας του Ιουνίου και οι οποίες αποτυπώνονται µε σαφή τρόπο στις εικόνες που αποστέλλουν καθηµερινά οι παραγωγοί.

Επί του θέµατος πραγµατοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 4 Ιουλίου, παράσταση αντιπροσωπείας αγροτών στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Βέροια, κατά τη διάρκεια της οποίας ζητήθηκε ο ΕΛΓΑ να αναγγείλει την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για αποζηµιώσεις. Επιδιώκεται µάλιστα η κλασική διαδικασία της απ’ ευθείας συνεργασίας των υπηρεσιών του ΕΛΓΑ µε τους πληγέντες καλλιεργητές, δηλαδή, όχι µέσω της γνωστής υπό σύσταση Κοινοπραξίας, όπως επιχειρείται από κάποιες πλευρές.

∆ιερευνά το ζήτηµα ο ΕΛΓΑ µέχρι τη ∆ευτέρα

Την ίδια στιγµή, από την πλευρά του ΕΛΓΑ, ο πρόεδρος Φάνης Κουρεµπές, µε δηλώσεις του στην Agrenda, αφήνει να εννοηθεί ότι η αναγγελία - πρόσκλησης για την υποβολή αιτήσεων από τους παραγωγούς δεν πρόκειται να γίνει νωρίτερα από τη ∆ευτέρα (9 Ιουλίου). Κι αυτό γιατί, αυτές τις µέρες, αρµόδια στελέχη του Οργανισµού, διερευνούν τόσο την εικόνα και αιτία των ζηµιών, όσο και το Κανονιστικό πλαίσιο του ΕΛΓΑ γι’ αυτές τις περιπτώσεις. Εφόσον λοιπόν, αξιολογηθεί ότι υπάρχει νοµική κάλυψη και φυσικά αναγκαιότητα, τότε, οι καλλιεργητές θα κληθούν να υποβάλλουν δηλώσεις για εξατοµικευµένες εκτιµήσεις, όπως προβλέπεται από τον Κανονισµό του Οργανισµού.

Διαβάστε περισσότερα στην Agrenda που κυκοφορεί το Σάββατο 7 Ιουλίου μαζί με το περιοδικό Profi

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Lazis

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 269 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top