Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
13 Αυγ 2018

Μικρότερη παραγωγή, λιγότερα τελικά αποθέματα φέτος για το βαμβάκι

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Η παγκόσμια παραγωγή βαμβακιού εκτιμάται μειωμένη την τρέχουσα περίοδο - σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του USDA - σε σχέση με την περυσινή των 123,5 εκατ. δεματίων, κατά 3 εκατ. δεμάτια. Ταυτόχρονα, οι εξαγωγές σε παγκόσμια κλίμακα αναμένεται να φτάσουν τα 41,82 εκατ. δεμάτια, όταν για την περίοδο 2017/18 αυτές ήταν 40,79 εκατ. δεμάτια.

 

Η παραγωγή του 2018 στο αμερικανικό βαμβάκι είναι αυξημένη κατά 4% σε σχέση με τις εκτιμήσεις του προηγούμενου μήνα, φτάνοντας τα 19,2 εκατ. δεμάτια σύμφωνα με την πρώτη για αυτήν την χρονιά έκθεση του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA), με εκτιμήσεις βασισμένες σε στοιχεία για την παραγωγή που προκύπτουν από δημοσκόπηση. Γενικά,. Έτσι το USDA αναπροσάρμοσε τις εκτιμήσεις του προηγούμενου μήνα σε ότι αφορά τον όγκο των αρχικών αποθεμάτων, των εξαγωγών αλλά και των τελικών αποθεμάτων.

Ειδικότερα, τα στοιχεία της δημοσκόπησης δείχνουν ότι περισσότεροι Αμερικανοί αγρότες εγκατέλειψαν την καλλιέργεια, ωστόσο μια μεγαλύτερη μέση απόδοση ανά στρέμμα κερδίζει το χαμένο έδαφος. Ο όγκος των αρχικών αποθεμάτων αυξάνεται κατά 400.000 δεμάτια, εξαιτίας των χαμηλότερων των αναμενόμενων εξαγωγών κατά την περίοδο 2017/2018 αλλά και της περιορισμένης εγχώριας κατανάλωσης. Από την άλλη οι εξαγωγές για την τρέχουσα περίοδο υπολογίζονται αυξημένες κατά 500.000 δεμάτια, φτάνοντας τα 15,5 εκατ. δεμάτια.

Για τον μήνα Αύγουστο τα τελικά αποθέματα αναμένεται να είναι περισσότερα κατά 600.000 δεμάτια, με την μέση τιμή της τρέχουσας εμπορικής περιόδου να παραμένει στα ίδια επίπεδα με αυτά του προηγούμενου μήνα, στα 75 σεντς ανά μπούσελ.

 

http://www.agronews.gr

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 240 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top