Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
22 Σεπ 2018

Τέλος οι ενισχύσεις από την Ε.Ε. στους αγρότες για το ρωσικό εμπάργκο! Κύριο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Μια ακόμη περιδίνηση θα υποστούν οι, ήδη κατεστραμμένοι από τις βροχοπτώσεις του περασμένου Ιουλίου, αγρότες μας, αλλά και τις αποζημιώσεις-ψίχουλα που τους δόθηκαν μέσα από το De minimis, αντί του ΕΛΓΑ, για την αντίστοιχη θεομηνία του ΕΛΓΑ.

Με απόφαση του Επιτρόπου Γεωργίας της Ε.Ε, Φιλ Χόγκαν, η οποία εκδόθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου του 2018, τελειώνουν και οι αποζημιώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους αγρότες των χωρών-μελών της, μεταξύ τους και η Ελλάδα, οι οποίοι υπέστησαν μεγάλο πλήγμα από το ρωσικό εμπάργκο. Στην επιστολή του ο κ. Χόγκαν στους ευρωβουλευτές, μεταξύ τους και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, κάνει αναφορά στα έκτακτα αντίμετρα ενίσχυσης των αγροτών, ως ελάφρυνση των ζημιών που υπέστησαν από το ρωσικό εμπάργκο, τα οποία ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2014, με τονάζ που αγγίζει το 1,17 εκ. τόνους, συνολικού ύψους 509 εκ. ευρώ. «Πρωταθλήτρια» των επιδοτήσεων υπήρξε η Πολωνία, που έλαβε τη μισή σχεδόν ενίσχυση για τα μήλα της!

«Ο σκοπός των εξαιρετικά προσωρινών αυτών μέτρων ήταν να παράσχει μια βραχυπρόθεσμη λύση στην απρόσμενη διατάραξη της αγοράς και όχι να λύσει τις διαρθρωτικές ανισορροπίες της. Τέσσερα χρόνια μετά από το γεγονός που ενεργοποίησε αυτό το μέτρο, η περαιτέρω επέκτασή του δεν δικαιολογείται ως ένα έκτακτο μέτρο για το ρωσικό εμπάργκο. Όπως έχω επανειλημμένως δηλώσει, η Ε.Ε δεν μπορεί πλέον με de facto μόνιμα μέτρα και εξαιρετικά επείγοντα «πακέτα στήριξης» παράλληλα με σχέδια στήριξης των οργανώσεων παραγωγών φρούτων και οπωροκηπευτικών των μελών της Ε.Ε», τονίζει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ο κ. Χόγκαν, αναφέροντας επίσης ότι έκτακτες ενισχύσεις, που λαμβάνουν μόνιμο χαρακτήρα, είναι αντίθετες στον κοινό οργανισμό της Ε.Ε. για τα αγροτικά προϊόντα.

Επίσης ο Επίτροπος Γεωργίας επισημαίνει ότι η Κομισιόν από το 2017 έχει μεταξύ άλλων στοχεύει να ανακουφίσει την αγορά, αυξάνοντας τις αποσύρσεις, μέσω των επιχειρησιακών προγραμμάτων των αναγνωρισμένων οργανώσεων, ώστε να ανακουφιστεί η πίεση των αγροτών από το ρωσικό εμπάργκο. Επί της ουσίας; Τα προγράμματα χυμοποίησης και επισιτιστικής βοήθειας, που είχαμε τα περασμένα χρόνια, με τη στήριξη της τιμής του ροδακίνου μας από την Ε.Ε., λαμβάνουν τέλος, με ό,τι αυτό σημαίνει για τους παραγωγούς και τις οργανώσεις!

Αν σε αυτά προσθέσουμε ότι η αγωγή της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας, εναντίον του ΕΛΓΑ, για τη μη αναγνώριση των ζημιών της ροδακινοπαραγωγής του 2018, θα συζητηθεί το Φεβρουάριο του 2019, αλλά και τις σοβαρές υποχρεώσεις του αγροτικού πληθυσμού που προκύπτουν από τα «φιλοδωρήματα» του De minimis και τα φορολογικά-ασφαλιστικά χαράτσια (συν τον ΕΝΦΙΑ) που τρέχουν, με τις ΔΟΥ να προβαίνουν σε κατασχέσεις λογαριασμών, ο χειμώνας του 2018-19 προβλέπεται τραγικός για τους αγρότες και το ροδάκινο της Ημαθίας!

Πηγή: Ημερησία  www.imerisia-ver.gr

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 237 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top