Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
14 Απρ 2021

Επιστολή Δημάρχου Βέροιας προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ για ενίσχυση προσωπικού στο Υποκατάστημα Βέροιας

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, απέστειλε ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, τονίζοντας την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης του προσωπικού στο Υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Βέροιας ώστε να κινηθεί πιο σύντομα η διαδικασία των αποζημιώσεων προς τους αγρότες:

 

«Ο Δήμος Βέροιας κατόπιν επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Βέροιας, ενημερώθηκε από την Προϊσταμένη του Υποκαταστήματος, κ. Παππά Μαρία, ότι το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί η πρόσληψη 20 υπαλλήλων στο εν λόγω υποκατάστημα, για τις ανάγκες των εκτιμήσεων ζημιάς στις καλλιέργειες από τον παγετό. Τονίζουμε και επισημαίνουμε ότι ο αριθμός αυτός κρίνεται ανεπαρκής και πως είναι απαραίτητη η περαιτέρω ενίσχυση του προσωπικού στο υποκατάστημα του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων στην Βέροια προκειμένου να επισπευσθεί η διαδικασία των αποζημιώσεων προς τους αγρότες» αναφέρει στην επιστολή του ο Δήμαρχος Βέροιας.

Επιτόπια αυτοψία στις αγροτικές καλλιέργειες οπωροφόρων δέντρων σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Βέροιας πραγματοποίησε ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Ηλίας Τσιφλίδης, μετά την επίσημη θέση του Δημάρχου Βέροιας για κήρυξη του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω καταστροφών εξαιτίας του παγετού.

Από τη διαδικασία της επιθεώρησης διαπιστώθηκε ότι οι ζημιές στις δενδροκαλλιέργειες λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που καταγράφηκαν στις 25 και 26 Μαρτίου και στις 9 και 10 Απριλίου είναι πολύ μεγάλες και το ακριβές μέγεθός τους θα διαπιστωθεί τις επόμενες μέρες.

«Οι ενέργειές μας και το αίτημα του Δημάρχου Βέροιας να τεθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης επικεντρώνονται στη στήριξη της τοπικής παραγωγής και της οικονομίας του τόπου. Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό στάδιο της αγροτικής παραγωγής και ο καιρός δυστυχώς κατέστρεψε μεγάλο μέρος των καρπών στα δέντρα» αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Ηλίας Τσιφλίδης.

 
 
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 270 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top