Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
14 Φεβ 2014

Συνάντηση Χαρακόπουλου με εκπροσώπους αμπελουργών

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξηςκαι Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος συναντήθηκε με τον πρόεδρο,κ. Χρήστο Μάρκου, και το διευθυντή,κ. Παρασκευά Κορδοπάτη, τηςΚεντρικής Συνεταιριστικής Ένωσης Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ), και τον πρόεδρο τουΣυνεταιρισμού Τυρνάβου κ. Αγησίλαο Ραψανιώτη, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων κ. Δημήτρη Μελά.

Κατά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι των αμπελουργών έθεσαν υπ’ όψιν του Αναπληρωτή Υπουργού μία σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο αμπελοοινικός τομέας και ζήτησαν τη συνδρομή του για την επίλυσή τους. Συγκεκριμένα:

 

  • Η ΚΕΟΣΟΕ, ενόψει και της συμμετοχής της στην σύσκεψη της COPACOGECA στις Βρυξέλλες για αμπελοοινικά θέματα, ενημέρωσε για τα προβλήματα που προκύπτουν από το σχέδιο του εφαρμοστικού κανονισμού για τον αμπελοοινικό τομέα στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ. Ο κ. Χαρακόπουλος, συμμεριζόμενος τον προβληματισμό τους, ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα κ. Μελά την καταγραφή και εξέταση των προβλημάτων αυτών, προκειμένου να προωθηθούν αποτελεσματικότερα οι ελληνικές θέσεις στις αρμόδιες ομάδες εργασίας  σε επίπεδο ΕΕ.

 

  • Οι εκπρόσωποι των αμπελουργών έθιξαν το ζήτημα των δυσλειτουργιών που προκαλεί η εφαρμογή του νόμου 4015/2011 στις τριτοβάθμιες συνεταιριστικές οργανώσεις για τη μετατροπή τους σε Κλαδικούς Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και κατέθεσαν πρόταση για την τροποποίηση των σχετικών άρθρων. Ο Αναπληρωτής Υπουργός επανέλαβε τη θέση του για την ανάγκη αλλαγής του συνεταιριστικού νόμου.

 

Υπ’ όψιν του Αναπληρωτή Υπουργού τέθηκε, επίσης, το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί παραγωγοί για την ένταξή τους στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των αμπελώνων τους, καθώς απαιτείται η έκδοση εγγυητικής επιστολής, ύψους 120% της αξίας των δράσεων. Ο κ. Χαρακόπουλος, επικοινώνησε με τον Ειδικό Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών κ. Δημήτριο Ιατρίδη, προκειμένου να εξετασθεί η δυνατότητα χορήγησης εγγυήσεων από το Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 392 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top