Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
28 Φεβ 2014

Παράταση μέχρι τις 5 Μαρτίου για την κατάθεση των φακέλων των αγροτών στον Αναπτυξιακό Νόμο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Επιπλέον χρονικό περιθώριο πέντε ημερών δίνει το υπουργείο Ανάπτυξης για την υποβολή αιτημάτων στον α’ κύκλο του Επενδυτικού Νόμου από τον οποίο, όπως έγραψαν σε σχετικά ρεπορτάζ το Agronews και η εφημερίδα Agrenda, μπορούν να χρηματοδοτηθούν και πλήθος επενδύσεων στη γεωργία και τη μεταποίηση γεωργικών προϊόντων.

Η νέα προθεσμία είναι η ερχόμενη Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014 στις 10:00 μ.μ. αντί για 28 Φεβρουαρίου που είχε ορισθεί αρχικά και η οποία, όπως είχαμε επισημάνει, ήταν ήδη πολύ μικρή. 

Η παράταση δίνεται με σχετική τροπολογία η οποία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής την  Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου από την ολομέλεια της Βουλής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω του επενδυτικού νόμου μπορούν να χρηματοδοτηθούν έργα όπως νέες φυτεύσεις δενδροκαλλιεργειών, θερµοκήπια, αγορά τρακτέρ και γεωργικών µηχανηµάτων, µονάδες µεταποίησης όπως ελαιοτριβεία, οινοποιεία, σφαγεία, τυροκοµεία, ζωοτροφάδικα, συσκευαστήρια και αποστακτήρια.

 

Οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης της περιόδου υποβολής αιτήσεων υπαγωγής για τον Β΄ Κύκλο του 2014 -για τον οποίο θα ισχύσουν οι ίδιοι όροι- θα καθοριστούν με νέα Υπουργική Απόφαση.

Το υπουργείο Ανάπτυξης στην ανακοίνωσή του σημειώνει ότι οι πρόσφατες αλλαγές στις ημερομηνίες είναι επιβεβλημένες λόγω των αλλαγών νομικού πλαισίου της Ε.Ε. για τις κρατικές ενισχύσεις, που θα τεθούν σε εφαρμογή από το 2ο εξάμηνο του 2014 και προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα στις διαδικασίες αξιολόγησης, ένταξης και χρηματοδότησης των ώριμων επενδυτικών σχεδίων.

 

agronews.gr

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 469 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top