Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
28 Φεβ 2014

Ξεκίνησε η περίοδος έντονου ψεκασμού των καλλιεργειών

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Προσοχή στη διαχείριση  συσκευασιών φυτοφαρμάκων

 

Ξεκίνησε ήδη η περίοδος έντονου ψεκασμού των καλλιεργειών και για αυτό το λόγο θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους αγρότες και τους επαγγελματίες χειριστές ψεκαστικών μηχανημάτων, ότι θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες για ασφαλή χρήση κατά την παρασκευή του ψεκαστικού υγρού, κατά τη διάρκεια εφαρμογής αυτού και μετά την εφαρμογή με κατάλληλο πλύσιμο των μέσων και του ατόμου, χρησιμοποιώντας πάντα κατά περίπτωση τα κατάλληλα ατομικά μέσα προστασίας.

Επίσης θα θέλαμε να σας τονίσουμε ότι θα πρέπει να ακολουθείτε τις οδηγίες χρήσης των σκευασμάτων και να ρωτάτε τους επαγγελματίες Γεωπόνους για την ορθή χρήση και τυχόν αποθήκευση των φυτοπροστατευτικών σκευασμάτων. Ακολουθείται πιστά την οδηγία για το τριπλό ξέπλυμα των πλαστικών κενών φιαλών φυτοπροστατευτικών προϊόντων, όπως αυτό αναφέρεται στις συσκευασίες και όχι το πέταμα των άδειων μπουκαλιών σε κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους και σε λοιπούς χώρους ή το κάψιμο των συσκευασιών. Έτσι συμβάλετε στην προστασία του περιβάλλοντος και συγχρόνως καλλιεργείται η περιβαλλοντική συνείδηση των αγροτών και των χειριστών ψεκαστικών μέσων αφού σε λιγότερο από ένα χρόνο η διαχείριση των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων θα είναι υποχρεωτική.

Η διεύθυνση Περιβάλλοντος, σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και την ελληνική νομοθεσία, όπως αυτές διαμορφώθηκαν από την κατευθυντήρια οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει προχωρήσει σε επαφές με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Φυτοπροστασίας(Ε.ΣΥ.Φ) και το Περιφερειακό Σύνδεσμο Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων(Φο.Δ.Σ.Α.) Κεντρικής Μακεδονίας για την ένταξη του δήμου Βέροιας σε πιλοτικό πρόγραμμα που πραγματοποιεί ο Ε.ΣΥ.Φ. Επαφές για συνεργασία έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και με παραγωγικούς φορείς που έχουν έδρα δραστηριότητας εντός των διοικητικών ορίων του δήμου μας αλλά και με την πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών Γεωπόνων Ν. Ημαθίας.

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 214 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top