Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
12 Μαρ 2014

Συμπληρωματική πληρωμή για τα 10 ευρώ ανά ζώο της ευλογιάς

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Μετά την αύξηση των κρουσμάτων της ευλογιάς των αιγοπροβάτων και την εξάντληση των αρχικών πιστώσεων για τη στήριξη των εκμεταλλεύσεων από τη διακοπή βόσκησης, καταβάλλεται το υπόλοιπο της διαφοράς της ενίσχυσης 3,5 ευρώ ανά ζώο για 76.923 ζώα, καθώς και τα 10 ευρώ ανά ζώο για τα υπόλοιπα 11.500 ζώα για τα οποία δεν είχαν αποσταλεί στοιχεία στις αρχικές καταστάσεις πληρωμής.

Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την Τρίτη 11 Μαρτίου, αναφέροντας ότι το ποσό που θα καταβληθεί συνολικά στους δικαιούχους ανέρχεται σε περίπου  385.000 ευρώ.

Της ανακοίνωσης αυτή προηγήθηκε σχετικό δημοσίευμα στην εφημερίδα Agrenda, στο οποίο αναφέρονταν διαμαρτυρίες κτηνοτρόφων, οι οποίοι είτε πληρώθηκαν με 6,5 ευρώ το κεφάλι είτε δεν πήραν καθόλου τη σχετική ενίσχυση, παρά τις αρχικές δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.

Στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ σημειώνεται επίσης ότι όταν θα πραγματοποιηθεί η καταβολή των ενισχύσεων αποζημίωσης για τα ζώα που θανατώθηκαν με βάση τις νέες τιμές της νέας ΚΥΑ, θα αναζητηθούν τρόποι για την καταβολή συμπληρωματικών ποσών και στους δικαιούχους στους οποίους ήδη καταβλήθηκαν αποζημιώσεις, με βάση τις τιμές του 2013.

agronews.gr

  •  
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 237 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top