Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
24 Σεπ 2013

Ελιές και ελαιόλαδο στην κορυφή των εξαγωγών της Ελλάδας προς τον Καναδά

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Σύμφωνα με πρόσφατο έγγραφο του Γραφείου Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας την Οττάβα, ο Καναδάς ήταν κατά το έτος 2012 ο 45ος προορισμός των ελληνικών εξαγωγών. Σημαντικότατο τμήμα αυτών αποτελούν τα τρόφιμα και τα αγροτικά προϊόντα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το άθροισμα αξίας εισαγωγών έτους 2012 των αγροτικών, τροφίμων, καπνού και οινοπνευματωδών στον Καναδά από την Ελλάδα ήταν 74.462.820 δολάρια Καναδά, δηλαδή 48,7 % του συνόλου της αξίας των εισαγωγών του Καναδά από τη χώρα μας που έφθασαν το 2012 τα 152.847.891 δολάρια Καναδά. Για τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών των προϊόντων, οι εισαγωγές εμφανίζουν την τελευταία 5ετία σταθερή αυξητική τάση, με συνολική αύξηση της αξίας τους κατά 24% (2008-2012).

Όσον αφορά συγκεκριμένα προϊόντα, το σημαντικότερο είναι οι ελιές, σε άλμη ή σε ξύδι, με συνολική αξία εισαγωγών εκτιμώμενη σε άνω των 22 εκατ. δολαρίων Καναδά, ενώ ακολουθεί το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, με αξία περίπου 12 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται, ιδιαίτερα αξιόλογες ήταν και οι εξαγωγές κονσέρβας ροδάκινου (6,2 εκατ. δολάρια Καναδά), κρασιών (4,6 εκατ. δολάρια Καναδά, με άνοδο 10,6 % από το 2011) και λοιπών οινοπνευματωδών, φρέσκων ψαριών (κυρίως τσιπούρα και λαβράκι), και τυριών (κυρίως ΠΟΠ Φέτας, 4 εκατ. δολλάρια Καναδά, αλλά και σκληρών τυριών, 1,8 εκατ. δολλάρια Καναδά).

Άλλα ελληνικά προϊόντα με αξιόλογες εισαγωγές είναι τα παξιμάδια, βουτήματα και άλλα αρτοσκευάσματα, το μέλι, η σταφίδα, τα φρέσκα και ξηρά σύκα, ο καφές, τα ζυμαρικά, τυποποιημένα τρόφιμα. Επίσης μεταξύ άλλων εντός του 2012 άρχισε η διάθεση κατεψυγμένων προϊόντων σφολιάτας και διαφόρων κατεψυγμένων ιχθυηρών, με ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 176 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top