Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
08 Μαϊ 2020

Β. Αμπατζής: Επιτακτική ανάγκη για αύξηση της Φυσικής Αγωγής στο σχολείο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Η Ένωση Ελλήνων Προπονητών Πάλης παρακολουθώντας την συνεχή συρρίκνωση της παρεχόμενης Δημόσιας Εκπαίδευσης προτείνει την αύξηση της Φυσικής Αγωγής κατά μία(1) ώρας ανά τάξη και βαθμίδα στην Πρωτοβάθμια κ Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση καθώς επίσης την επανασύσταση κ επαναλειτουργία των Αθλητικών Σχολείων της χώρας.

Το μέλος του ΔΣ της Ένωσης κ Βασίλης Αμπατζής αναφέρει τα εξής:

Είναι λυπηρό για τον μαθητικό πληθυσμό της χώρας μας να κατέχουμε την αρνητική πρωτιά σε τρεις αρνητικούς δείκτες σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση που αφορά την παχυσαρκία,το κάπνισμα και την μη ενασχόληση των παιδιών με τον αθλητισμό ηλικίας(9 έως 16 ετών).

Η πολιτεία λοιπόν θα πρέπει να λάβει σοβαρά όλους αυτούς τους δείκτες και θα είναι προτιμότερο να δει άμεσα το παρών γιατί αλλιώς θα χρειαστούν περισσότερα χρήματα για την υγειονομική περίθαλψη των πολιτών όταν αυτοί νοσήσουν από διάφορες αρρώστιες που δημιουργούνται από τους δείκτες αυτούς που έχουμε σήμερα στα χέρια μας.

Αλλά το βασικότερο να καλλιεργήσουμε συνήθειες και συνείδηση για την "δια βίου άσκηση "στους νέους μας .

Όσο αφορά τα Αθλητικά σχολεία η κατάργηση τους το 2010 για λόγους οικονομικούς δημιούργησε προβλήματα στην ανάπτυξη και εξέλιξη των αθλητικών δεξιοτήτων πολλών μαθητών/αθλητών την επαφή και γνωριμία με τα ολυμπιακά αθλήματα στα οποία είχαν την δυνατότητα,το ταλέντο και την όρεξη να ασχοληθούν σε επίπεδο Πρωταθλητισμού.

Είναι λοιπόν η ώρα να δει η πολιτεία σοβαρά τα παραπάνω και να δείξει το ανάλογο ενδιαφέρον για το μέλλον του τόπου μας.Την νεολαία μας!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 192 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top