Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
29 Νοε 2018

Ν. Σουρλόπουλος: Η Παιδεία ως εφαλτήριο για την ανάπτυξη όλης της χώρας

Γράφτηκε από τον 
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Σήμερα στο πρωτοσέλιδο του ΠΟΛΙΤΗ αποτυπώνει το απαράδεκτο φαινόμενο να μην έχουν τα σχολεία μας καθηγητές βασικών ειδικοτήτων, όπως συμβαίνει στο Λύκειο Μελίκης που δεν υπάρχει από την αρχή της σχολικής χρονιάς καθηγητής Χημείας.

Και μόνο που το Υπουργείο άφησε να συμβεί κάτι τέτοιο δείχνει το πόσο βαθιά άρρωστο είναι το κράτος μας.

Οι μαθητές του εν λόγω σχολείου μας θα πρέπει είτε να έχουν οικονομική άνεση για να παρακολουθήσουν φροντιστήρια, είτε καταδικάζονται στο να μην μάθουν, να μην περάσουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις, να μην μορφωθούν στα πανεπιστήμια της χώρας.

Ο χώρος της Παιδείας πάσχει βαθιά.

Πριν λίγα χρόνια έγραφα στον ΠΟΛΙΤΗ για αίθουσες - κελιά που υπήρχαν στην Αλεξάνδρεια.

Χθες μας απασχολούσαν ότι δεν απορροφούνταν όλα τα παιδιά στους Παιδικούς Σταθμούς.

Σήμερα οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς.

Εν τω μεταξύ τα πανεπιστήμια τα καταλαμβάνουν κάθε λογής «ρουβίκωνες» και από εστίες γνώσεις μετατρέπονται σε εστίες εγκλημάτων.

Μέσα σε όλο αυτό το ζοφερό περιβάλλον, οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Παιδεία αποτελούν πραγματικό οξυγόνο.

Είναι αλήθεια ότι το σχολείο πρέπει να γίνει και πάλι ένας χώρος γνώσης και καινοτομίας με έμφαση στην κριτική σκέψη, στην επίλυση προβλημάτων και την καλλιέργεια ψηφιακών δεξιοτήτων.

Είναι αναγκαία η αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, ώστε από λύση ανάγκης για λίγους, να γίνει συνειδητή επιλογή και εργαλείο απασχόλησης για πολλούς.

Είναι ανάγκη τα Πανεπιστήμια να εξελιχθούν σε αναπτυξιακούς πυλώνες αναπτύσσοντας συνεργασίες με τον κόσμο της παραγωγής και της επιχειρηματικότητας.

Έχει δίκιο η Νέα Δημοκρατία που υποστηρίζει την αναθεώρηση των παραγράφων του άρθρου 16 του Συντάγματος που αφορούν την ανώτατη εκπαίδευση, προκειμένου να επιτραπεί η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, με αυστηρά κριτήρια και αξιολόγηση.

Πρέπει επιτέλους να βρεθούν οι λύσεις και κανένα παιδί να μή μένει εκτός των Παιδικών Σταθμών.

Η Νέα Δημοκρατία προτείνει ότι κάθε οικογένεια που πληροί τα εισοδηματικά κριτήρια θα λαμβάνει, κουπόνι ύψους 180 ευρώ το μήνα για 10 μήνες το χρόνο, το οποίο και θα μπορεί να εξαργυρώνει σε βρεφονηπιακό σταθμό της επιλογής της.

Είναι αναγκαίο στη σύγχρονη εποχή που θα ζήσουν τα παιδιά μας αποκτούν στο σχολείο πιστοποιητικό βασικών γνώσεων Πληροφορικής, ενώ μέσα στα σχολεία να μαθαίνουν πραγματικά μία ξένη γλώσσα αποκτώντας κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας.

Επίσης προτεραιότητα για το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας για τους μαθητές και τους γονείς, ενώ προτείνει την κατάργηση του ασύλου και την αυτεπάγγελτη επέμβαση των δημοσίων αρχών όταν λαμβάνουν χώρα αξιόποινες πράξεις.

Αυτά και άλλα πολλά περιλαμβάνουν οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας ώστε να αποκτήσουμε επιτέλους μια σύγχρονη παιδεία που θα αποτελέσει εφαλτήριο για την ανάπτυξη ολόκληρης της χώρας.

Αυτονόητα πράγματα που πρέπει επιτέλους να γίνουν πράξη.

 * Ο Νίκος Σουρλόπουλος είναι Πτυχιούχος Φιλοσοφίας και Πολιτικών Επιστημών και αξιολογημένος και Στέλεχος του Μητρώου της Νέας Δημοκρατίας

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Διαβάστηκε 1315 φορές
Κατηγορία EDITORIAL

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 256 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top