Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
12 Σεπ 2019

Άποψη: Ο σημαντικός ρόλος των δημοτικών συμβούλων

Γράφτηκε από τον 
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ο ΠΟΛΙΤΗΣ κυκλοφορεί 28 συναπτά έτη. Από το 1991, όταν Δήμαρχος Αλεξάνδρειας ήταν ο Φώτης Πουρλιοτοπουλος. Από τότε έχουν περάσει άλλες επτά τετραετίες και τέσσερεις Δήμαρχοι. Ο Γιάννης Δημούλης, ο Μπάμπης Γκιόνογλου, ο Φώτης Δημητριάδης και ο Παναγιώτης Γκυρίνης.

Έχουμε δει πολλά δημοτικά συμβούλια άλλα καλύτερα κι άλλα χειρότερα. Aπό τις αποφάσεις του κάθε δημοτικού συμβουλίου έχουμε δει να λύνονται προβλήματα και από άλλες αποφάσεις να διαιωνίζονται προβλήματα.

Αυτό το λέμε κυρίως στους νέους δημοτικούς συμβούλους. Ο ρόλος τους δεν είναι διακοσμητικός. Από τις θέσεις τους εξαρτάται το μέλλον του Δήμου. Το δικό μας μέλλον.
Θα πρέπει λοιπόν να μιλάνε. Να λένε την άποψή τους. Να εκπροσωπούν πραγματικά αυτούς που τους τίμησαν με την ψήφο τους.

Θα πρέπει επίσης να μελετούν. Όσοι κάθονται για πρώτη φορά στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου είναι λογικό να μην γνωρίζουν πολλά. Ίσως κάποιες φορές αυτό να αποτελεί πλεονέκτημα καθώς αντικρύζουν τα πράγματα χωρίς την «σκόνη» της συνήθειας. Πρέπει όμως να μελετήσουν. Να μάθουν πώς λειτουργεί ο Δήμος,
Να είναι εγκαίρως και επαρκώς ενημερωμένοι για τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να μπορούν να διαμορφώσουν άποψη.

Έχουμε δει κατά περιόδους συμβούλους που δεν έχουν βγάλει ούτε μία λέξη στα τέσσερα χρόνια της θητείας τους. Δεν αξίζει μια τέτοια παρουσία.
Ο ρόλος του Δημοτικού Συμβούλου ειδικά σ’αυτή τη δημοτική θητεία είναι ενισχυμένος. Η απλή αναλογική δεν έχει δώσει σε καμιά δημοτική παράταξη την απόλυτη πλεοοψηφία. Η ψήφος του κάθε συμβοούλου ίσως κάνει τη διαφορά. Αυτό φέρει μεγαλύτερη ευθύνη.

Οι μικροπολιτικές και οι στενές παραταξιακές λογικές δεν έχουν χώρο σε ένα δημοτικό συμβούλιο που παίρνει πρακτικές αποφάσεις για μια σειρά παό θέματα που ταλαιπωρούν τους πολίτες.

Η αποκομιδή των απορριμμάτων, η δημιουργία Παιδικών Χαρών, τα μεγάλα και μικρά έργα που γίνονται, δεν έχουν χρώμα. Η κάθε απόφαση που αποσκοπεί στο καλό του Δήμου πρέπει να στηρίζεται.

Με τον ίδιο τρόπο ο κάθε σύμβουλος θα πρέπει να ελέγχει αυστηρά αν γίνεται χρηστή διαχείριση των δημοτικών χρημάτων.

Αν ο κάθε σύμβουλος ενεργεί με ευσυνειδησία για το καλό του τόπου, τότε έχουμε ελπίδες κάτι καλό να γίνει.

Αν όμως σκέφτεται τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες, το πολιτικό κόστος, το πολιτικό του μέλλον και ούτω καθεξής, τότε το πεδίο έχει ήδη διαμορφωθεί και το μπάχαλο δεν θα αργήσει να έρθει.

Tο παρόν δημοτικό συμβούλιο έχει πολλά νέα μέλη που κάθονται στα έδρανα για πρώτη φορά. Ελπίζουμε ότι θα σταθούν αντάξιοι της τιμητικής αυτής θέσης και θα βάλουν ένα λιθαράκι στην ανάπτυξη του τόπου.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Διαβάστηκε 968 φορές
Κατηγορία EDITORIAL

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Emvolio GIF 300 x 600

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 200 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top