Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
19 Ιουν 2013

Επικοινωνιακή γκάφα

Γράφτηκε από τον 
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Την περασμένη Δευτέρα η ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας έκοψε την παροχή νερού στην πόλη προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για το έργο του "Τηλεχειρισμού" προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ.

Το έργο είναι αναμφισβήτητα μεγάλο και θα δώσει στην δημοτική επιχείρηση περισσότερες δυνατότητες διαχείρισης του πόσιμου νερού. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι με τον Τηλεχειρισμό η ΔΕΥΑ θα μπορεί άμεσα να παρακολουθεί μια σειρά από στοιχεία που αφορούν το νερό, καθώς επίσης να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο βλάβες που ενδεχομένως συμβαίνουν, ώστε να παρεμβαίνει άμεσα και προς όφελος των πολιτών.

Ενώ όμως ο πραγματικός σκοπός της διακοπής της παροχής του νερού για το βράδυ της Δευτέρας ήταν σημαντικός, εντούτοις ο επικοινωνιακός χειρισμός του ήταν τουλάχιστον ανεπαρκής.

Η ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας δεν ενημέρωσε σωστά τους κατοίκους της πόλης και καταναλωτές της με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν για τη διακοπή του νερού και ως εκ τούτου να αντιδράσουν αρνητικά.

Και δικαιολογημένα. Οι πολίτες είναι διατεθειμένοι να υποστούν μια ταλαιπωρία προκειμένου να γίνει ένα σημαντικό έργο. Αυτό που περιμένουν όμως είναι να τους σεβαστείς να τους ενημερώσεις.

Η ίδια η Διοίκηση της ΔΕΥΑ αναγνωρίζει το λάθος της και αυτό είναι σημαντικό γιατί αποτελεί το πρώτο βήμα για να μην παρατηρηθούν ξανά παρόμοια περιστατικά.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Διαβάστηκε 1512 φορές
Κατηγορία EDITORIAL
Νίκος Φ. Σουρλόπουλος

Πτυχιούχος Φιλοσοφίας και Πολιτικών Επιστημών

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 143 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top