Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
23 Απρ 2015

Μια ιστορία, δύο εκδοχές

Γράφτηκε από τον 
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Η ιστορία της παραίτησης του κ. Αλεξόπουλου από την Αντιδημαρχία παρουσιάζεται με δύο διαφορετικούς τρόπους.
Για να μιλήσουμε αλληγορικά.
Ο πρώτος τρόπος με τον οποίο παρουσιάζεται η παραίτηση του κ. Αλεξόπουλου κάνει λόγο για ένα πλοίο που βρίσκεται σε φουρτούνα, το οποίο το εγκαταλείπει το πλήρωμα.
Ο δεύτερος τρόπος κάνει λόγο για ένα πλοίο που οδηγείται στα βράχια παρά τις προειδοποιήσεις κάποιων από το πλήρωμα, οι οποίοι επειδή δεν εισακούονται φεύγουν πριν γίνει το κακό.
 
Όπως γίνεται κατανοητό η πρώτη εκδοχή ρίχνει την ευθύνη στον κ. Αλεξόπουλο που αποχώρησε ενώ η δεύτερη στον Δήμαρχο κ. Γκυρίνη που οδηγεί το πλοίο σε λάθος πορεία.
Ανάλογα με την πλευρά που ο καθένας υποστηρίζει – του κ. Γκυρίνη ή του κ. Αλεξόπουλου – υιοθετεί και την αντίστοιχη εκδοχή της ιστορίας.
Κοινός παρονομαστής και των δύο εκδοχών είναι η δύσκολη φάση στην οποία βρίσκεται το πλοίο – εν προκειμένου ο Δήμος της Αλεξάνδρειας.
 
Και είναι αλήθεια ότι ο Δήμος βρίσκεται σε μια δύσκολη καμπή. Όπως έχουμε γράψει επανειλημμένως στον ΠΟΛΙΤΗ, οι απεντάξεις έργων προϋπολογισμού πολλών εκατομμυρίων ευρώ, οι περικοπές των εσόδων από το κράτος μαζί με την πρόσφατη δέσμευση των αποθεματικών τους δημιουργούν ένα ασφυκτικό περιβάλλον. Ταυτόχρονα οι ελλείψεις σε προσωπικό δημιουργούν μεγάλα προβλήματα σε τομείς της καθημερινότητας, όπως η καθαριότητα.
 
Δεν γίνεται όμως κανείς να παραβλέψει όλες εκείνες τις ενέργειες ή παραλείψεις σε μια σειρά από θέματα που δεν χρειάζονται χρήματα για να γίνουν αλλά αποφασιστικότητα, πρόγραμμα και συλλογική δουλειά. Οι ανείσπρακτες οφειλές προς το Δήμο για παράδειγμα είναι ζήτημα τιμής για τη διοίκηση. Δεν γίνεται να πληρώνουν οι φτωχοί συνδημότες μας και κάποιοι εκ συστήματος μπαταχτσήδες να μην πληρώνουν ποτέ χρεώνοντας όλους τους υπόλοιπους με πολλές χιλιάδες ευρώ. Και δεν χρειάζονται χρήματα για να γίνει αυτό. Αντίθετα θα εισρεύσουν χρήματα στα ταμεία του Δήμου. Αρκεί να υπάρχει αποφασιστικότητα και πρόγραμμα και να μην υπολογίζουν το πολιτικό κόστος.
 
Οι πολίτες παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στο Δήμο. Τις παραιτήσεις στελεχών κλπ.
Στο τέλος όμως της ημέρας περιμένουν να δουν το αποτέλεσμα. Αν αλλάζει η καθημερινότητά τους προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο. Αν τα πράγματα μπαίνουν σε μια σειρά ή αν αποδιοργανώνονται παραπάνω.
 
Θέλουν να δουν τις Παιδικές Χαρές ασφαλείς, τους δρόμους χωρίς λακκούβες, την πόλη καθαρή, μια σειρά από έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής τους. Θέλουν την εμπέδωση ενός αισθήματος ισονομίας και διαφάνειας.
 
Αυτό πρέπει να κοιτάξει η διοίκηση του Δήμου. Να απεγκλωβιστεί από την εσωστρέφεια που έχει περιπέσει και να αρχίσει τη δουλειά.
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Διαβάστηκε 1397 φορές
Κατηγορία EDITORIAL

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 249 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top