Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
17 Σεπ 2020

Captain Covid 19: Σειρά animated videos για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου Κύριο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Η πρόσφατη κρίση της πανδημίας Covid-19 ανέδειξε τη ζωτική σημασία της ενσωμάτωσης των αρχών της υγείας και της ασφάλειας στην κουλτούρα της κοινωνίας. Η ενσωμάτωση των παραπάνω αρχών είναι ιδιαιτέρα σημαντική για τις ηλικίες των μαθητών του Δημοτικού και Γυμνασίου. Βασική προϋπόθεση αποτελεί η κριτική ένταξη της φιλοσοφίας υγιεινής και ασφάλειας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω κατάλληλων και σύγχρονων παιδαγωγικών μεθόδων που θα διευκολύνουν την κατανόηση και υιοθέτησή τους.

Για το σκοπό αυτό το Εργαστήριο Προηγμένων Μαθησιακών Τεχνολογιών στην Δια Βίου και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση (Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α) του Πανεπιστημίου της Κρήτης και το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε), συνεργάστηκαν συνδυάζοντας την εμπειρία και τεχνογνωσία τους στην παιδαγωγική αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και στην υγεία και ασφάλεια αντίστοιχα και δημιούργησαν τον Captain Covid-19. Πρόκειται για μία σειρά animation videos που απευθύνονται σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου.

Το πρώτα επεισόδια της σειράς διερευνούν τα θέματα υγιεινής αναφορικά με την πρόληψη του Covid-19, ενώ τα επόμενα σταδιακά θα επεκταθούν σε διάφορα θέματα υγείας και ασφάλειας.

Η σειρά των videos του Captain Covid-19 θα προβάλλεται από τα διαδικτυακά κανάλια των δύο φορέων στο YouTube και φιλοδοξούν να αποτελέσουν ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του δασκάλου, του γονιού και του εκπαιδευτικού στην προσπάθεια μύησης στις αρχές της υγιεινής και ασφάλειας.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης [Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α] σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε) με ιδιαίτερη χαρά, σας παρουσιάζουν το 1ο επεισόδιο του “Captain Covid-19″.

ΠΗΓΗ: neakriti.gr

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 162 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top