Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
27 Ιαν 2021

Βιοκλιματική αναβάθμιση του συνοικισμού Αγίου Νεκταρίου στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επιχειρεί την αναβάθμιση μιας ιδιαίτερα υποβαθμισμένης περιοχής της Θεσσαλονίκης, με μεγάλους πληθυσμούς Ρομά. Πιο συγκεκριμένα μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα θα πραγματοποιηθεί  βιοκλιματική αναβάθμιση του συνοικισμού Αγίου Νεκταρίου, στο Δενδροπόταμο του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης 

Η Περιφέρεια σε συνεργασία με το Δήμο, διαθέτει από τους ευρωπαϊκούς πόρους της 4,2 εκ. ευρώ, προκειμένου να γίνει μια εκτεταμένη ανάπλαση, που θα αλλάξει τις συνθήκες διαβίωσης σε μια περιοχή με πολύ μεγάλο αριθμό κατοίκων Ρομά.


«Προχωράμε, σε συνεργασία με το Δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης, μέσω του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε ένα πολύ σημαντικό έργο, σε μια υποβαθμισμένη περιοχή της Θεσσαλονίκης, διασφαλίζοντας ένα καλύτερο μέλλον για τους κατοίκους. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση πρασίνου, με ανάπλαση του συνόλου των ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων στο συνοικισμό. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε κατάλληλες συνθήκες για την άρση της κοινωνικής περιθωριοποίησης και της περιβαλλοντικής υποβάθμισης και να περιορίσουμε δραστικά την παραβατικότητα. Η παρέμβασή μας στο Δενδροπόταμο αποδεικνύει την αξία του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, αλλά και ότι υπηρετούμε με συνέπεια το στόχο μας να μετατρέψουμε τους απρόσωπους ευρωπαϊκούς πόρους σε μετρήσιμο έργο για όλους τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

2021

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 321 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top