Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
03 Φεβ 2021

Τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης γυάλινων συσκευασιών στο Δήμο Κατερίνης

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Στο πλαίσιο περαιτέρω επέκτασης του προγράμματος ανακύκλωσης με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος, τη μείωση του όγκου απορριμμάτων και, κατά συνέπεια, τη μείωση και των εξόδων που αφορούν στη μεταφορά και στην ταφή τους, μετά από σχετικές οδηγίες και εντολές του Δημάρχου Κατερίνης, Κώστα Κουκοδήμου, τοποθετήθηκαν κάδοι – κώδωνες ανακύκλωσης γυάλινων συσκευασιών στον Δ.Κατερίνης.

Συγκεκριμένα, μέσω της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας και υπό την επίβλεψη του αρμοδίου Αντιδημάρχου, Γιώργου Κυριακίδη, τοποθετήθηκαν τέτοιοι κάδοι στην Κατερίνη και ειδικότερα στις περιοχές «Πλατάνι», «Πάρκο» και στην πλατεία Μακεδονίας. Επίσης, κάδοι τοποθετήθηκαν στον οικισμό της Χράνης αλλά και στον Κορινό.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος, ανέφερε: «Η προστασία του περιβάλλοντος μέσα και από την ανακύκλωση έχει για εμάς ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, επειδή το περιβάλλον είναι η ίδια μας η ζωή. Επιδιώκουμε, λοιπόν, μέσα από την ανακύκλωση, τη συνεχή διαπαιδαγώγηση των πολιτών και βεβαίως τη μείωση των απορριμμάτων που θάβονται στη γη.

Ιδιαίτερα όμως, επιδιώκουμε να μη θάβονται οι γυάλινες συσκευασίες αλλά να ανακυκλώνονται και να επαναχρησιμοποιούνται, διότι το γυαλί, όταν θάβεται, δεν φθείρεται όπως π.χ. το χαρτί ή κάποια άλλα αντικείμενα, παραμένει αναλλοίωτο για πάρα πολλά χρόνια.

Η Δημοτική μας Αρχή καλεί δημότες και επισκέπτες να θέτουν σ’ αυτούς τους ειδικούς κάδους τις γυάλινες συσκευασίες που δεν χρησιμοποιούν πλέον, με σκοπό να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Κατερίνης.

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δ.Κατερίνης, Γιώργος Κυριακίδης, απευθύνει «έκκληση σε όλους τους πολίτες που θέλουν να χρησιμοποιούν αυτούς τους ειδικούς κάδους, να μη ρίχνουν απορρίμματα ή άλλα, εκτός γυάλινων συσκευασιών, ανακυκλώσιμα υλικά».

#PressGreece

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 245 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top