Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι

300x600 R021

14 Ιουλ 2021

Ξεκίνησε το χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης νέων δικηγόρων

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «πρακτικής άσκησης αποφοίτων Νομικών Σχολών για την απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος δικηγόρου» για 2.400 αποφοίτους Νομικών Σχολών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης το πρόγραμμα απευθύνεται σε πρώτη φάση σε 1.200 ωφελούμενους ενώ συνολικά 2.400 απόφοιτοι Νομικών Σχολών θα πραγματοποιήσουν το σύνολο της προβλεπόμενης υποχρεωτικής άσκησης, διάρκειας 18 μηνών μέσω του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος. Οι ασκούμενοι δικηγόροι θα απασχοληθούν επ’ αμοιβή για 12 μήνες σε δικαστήρια/Εισαγγελίες της χώρας και για 6 μήνες σε δικηγόρο/δικηγορική εταιρία. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε τέσσερις κύκλους διάρκειας 18 μηνών έκαστος.

Η διαδικασία επιλογής διενεργείται με βαθμολόγηση βάσει ειδικά σχεδιασμένων κριτηρίων μοριοδότησης, λαμβάνοντας πρωτίστως υπόψη τους κοινωνικοοικονομικά ασθενέστερους. Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του ειδικά σχεδιασμένου πληροφοριακού συστήματος https://dpa.moj.gov.gr και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για τον πρώτο κύκλο είναι η 25η Ιουλίου 2021.

Το εν λόγω πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και εθνική χρηματοδότηση.

Για την έναρξη του προγράμματος, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας δήλωσε:

«Μετά από πολύμηνη προσπάθεια και συστηματική συνεργασία με την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων, με τα στελέχη της υπηρεσίας ΕΣΠΑ και των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκκινεί σήμερα ένα πολυαναμενόμενο πρόγραμμα με πολλαπλά οφέλη για τους νέους δικηγόρους και συνολικά για το σύστημα απονομής της δικαιοσύνης, καθώς νέοι νομικοί θα στελεχώσουν για 12 μήνες τα Δικαστήρια και τις Εισαγγελίες της χώρας και για άλλους 6 μήνες τα Δικηγορικά Γραφεία, αποκτώντας πολύτιμη εμπειρία σε πραγματικές εργασιακές συνθήκες».

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας δήλωσε: «Στο πλαίσιο των δράσεων που αναπτύσσονται ήδη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για την προστασία των Δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία, κατά τη διαδικασία επιλογής ασκούμενων δικηγόρων για πρακτική άσκηση σε Δικαστήρια, Εισαγγελίες, Δικηγορικά Γραφεία και Δικηγορικές Εταιρίες εντάσσεται στα κριτήρια μοριοδότησης η αναπηρία του υποψηφίου ή συγγενούς πρώτου βαθμού (τέκνου ή γονέα ή συζύγου). Ενισχύουμε έτσι το πλαίσιο για την ισότιμη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στην αγορά εργασίας».

 

#pgnews #ΕΛΛΑΔΑ #ΚΟΙΝΩΝΙΑ #ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Emvolio GIF 300 x 600

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 224 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top