Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
06 Μαρ 2021

Κατερίνη: Αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Την εβδομαδιαία έκθεση συμπερασμάτων από την ανάλυση δειγμάτων που έλαβε από τον Βιολογικό Καθαρισμό Κατερίνης παρέδωσε σήμερα το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Εργαστήριο Φαρμακολογίας Τμήμα Φαρμακευτικής – Εργαστήρια Βιολογίας Ανάπτυξης και Γενικής Μικροβιολογίας, Τμήμα Βιολογίας).

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, η οποία αφορά ανάλυση δείγματος λυμάτων που ελήφθησαν το διάστημα 23 με 26 Φεβρουαρίου 2021 «η έκκριση ιικού φορτίου παραμένει θετική με μικρή αυξητική τάση σε σχέση με της προηγούμενης εβδομάδας».

«Η αύξηση των κρουσμάτων, όπως αποτυπώνεται τις τελευταίες ημέρες και στις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ για την περιοχή μας, σε συνδυασμό με τις πληροφορίες που λαμβάνουμε από την ανάλυση των δειγμάτων, δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού. Παρακολουθούμε τις αναλύσεις, συμβουλευόμαστε την επιστημονική κοινότητα και είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ ώστε να συμβάλουμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, στον περιορισμό διασποράς του ιού», σχολίασε ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.

Οι αναλύσεις στα λύματα του Βιολογικού Καθαρισμού ξεκίνησαν από τις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη και διεξάγονται με πρωτοβουλία του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του ΔΙΠΑΕ, που εδρεύει στην πόλη μας,σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τον Δήμο Κατερίνης και τη ΔΕΥΑΚ.

 

#PressGreece #ΚΕΝΤΡΙΚΗΜΑΚΕΔΟΝΙΑ #ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top