Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
08 Μαρ 2021

Επιστρέφουν στα σχολεία τα σχολικά γεύματα Κύριο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

• Απάντηση του ΟΠΕΚΑ στην επιστολή του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη, μετά την κινητοποίηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη διακοπή της σίτισης των μαθητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Την επιστροφή των σχολικών γευμάτων στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης επέφεραν οι πρωτοβουλίες του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη, ο οποίος με επιστολή του στον αρμόδιο Οργανισμό ΟΠΕΚΑ και στους προέδρους της ΚΕΔΕ και ΠΕΔ-ΚΜ, και κινητοποιώντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ανέδειξε το μεγάλο πρόβλημα της στέρησης των γευμάτων σε 185.000 μαθητών της χώρας, καθώς το πρόγραμμα έληξε στις 28 Φεβρουαρίου.

Η θετική αυτή εξέλιξη ήρθε σήμερα με επιστολή που εστάλη από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) προς τον Σίμο Δανιηλίδη (41134/8.3.2021). Με αυτήν ο δήμαρχος ενημερώνεται από τον Οργανισμό του υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών. Σύμφωνα με αυτές, όπως αναφέρει ο ΟΠΕΚΑ απαντώντας στην επιστολή του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη (5189/1.3.2021), το αποτέλεσμα είναι να «έχουμε ήδη προχωρήσει σε συμβασιοποίηση των εγκριθέντων τμημάτων», στα οποία ανήκει και ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.

«Πρόκειται για μια μεγάλη δικαίωση των πρωτοβουλιών μας καθώς ότι υπεύθυνοι κατάλαβαν ότι η γραφειοκρατία δεν μπορεί να καταδικάσει σε στέρηση των κρίσιμων σχολικών γευμάτων από τα χιλιάδες παιδιά ανά την επικράτεια που ανήκουν σε ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας. Η επίσπευση των διαδικασιών, που μπορούσε να υπάρξει έγκαιρα χωρίς να χαθεί ούτε μια μέρα από την παροχή σχολικών γευμάτων, θα μπορούσε να γίνει πολύ νωρίτερα. Και σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η έλλειψη ενός μόνιμου σχεδιασμού που θα λύνει άπαξ δια παντός το πρόβλημα. Ελπίζουμε στο άμεσο προσεχές μέλλον να μην ξαναϋπάρξει τέτοια ολιγωρία», δηλώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδη.

Να σημειωθεί ότι το ευαίσθητο και κρίσιμο πρόγραμμα αφορά σε 4.500 μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Νεάπολης-Συκεών, στους οποίους θα συνεχισθεί από μεθαύριο, Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021, η παροχή των σχολικών γευμάτων.

 

#PressGreece #ΚΕΝΤΡΙΚΗΜΑΚΕΔΟΝΙΑ #ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top