Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι

300x600 R021

25 Σεπ 2021

Θεσσαλονίκη: Αναβαθμίζεται ενεργειακά το εμβληματικό κτίριο του Διοικητηρίου

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης βρίσκεται σε εξέλιξη στο εμβληματικό κτίριο του Διοικητηρίου, στη Θεσσαλονίκη, το οποίο σήμερα στεγάζει το υφυπουργείο Μακεδονίας και Θράκης.

Η ενεργειακή αναβάθμιση του Διοικητηρίου γίνεται μέσω του προγράμματος Benefit, όπως είπε ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, κατά την ομιλία του στο 3ο Balkan Forum, και χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους.

"Δίνουμε πρώτοι το παράδειγμα", τόνισε ο κ. Καλαφάτης, σημειώνοντας πως το ΥΜΑΘ συμβάλλει στην πράσινη ανάπτυξη, μέσα από τη χρηματοδότηση, μεταξύ άλλων, προγραμμάτων που αφορούν την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων.

Το διοικητήριο, που είναι κομμάτι της ιστορίας της Θεσσαλονίκης, κατασκευάστηκε το 1891 από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Βιταλιάνο Ποζέλι (Vitaliano Poselli) πάνω από τα ερείπια του Βυζαντινού αυτοκρατορικού παλατιού.

Στην αρχή είχε τρεις ορόφους και το 1955 προστέθηκε ο τέταρτος.

Στο Διοικητήριο υπογράφτηκε το πρωτόκολλο παράδοσης της Θεσσαλονίκης από τον τουρκικό στρατό στον ελληνικό τον Οκτώβριο του 1912.

Το εν λόγω κτίριο αποτελούσε έδρα της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας στη συνέχεια του υπουργείου Βορείου Ελλάδος και αργότερα του υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης.

Με την ενεργειακή αναβάθμιση του Διοικητηρίου θα υπάρχει μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και μείωση των εκπομπών CO2, μέσα από παρεμβάσεις στο κέλυφος του κτιρίου, στα κουφώματα και στα συστήματα θέρμανσης και φωτισμού.

 

#pgnew #ΚΕΝΤΡΙΚΗΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Emvolio GIF 300 x 600

 

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top