Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι

300x600 R021

07 Οκτ 2021

Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού στις 10 Οκτωβρίου, στο Καλοχώρι, με τιμώμενο τον λαγόγυρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Καιρού επιτρέποντος αναμένεται να πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 10 Οκτωβρίου η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού στη Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου, αφιερωμένη σε ένα προστατευόμενο ζώο που ζει στην περιοχή, τον λαγόγυρο.

«Επειδή», όπως αναφέρουν οι διοργανωτές από τον Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου, «η πρόγνωση του καιρού δεν είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντική, όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν θα πρέπει να αναζητήσουν ενημέρωση της τελευταία στιγμής από την ιστοσελίδα (axiosdelta.gr) ή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Φορέα Διαχείρισης για πιθανή αναβολή της εκδήλωσης».

Η εκδήλωση προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις 10 το πρωί με εθελοντικό καθαρισμό στο παράκτιο ανάχωμα από την Οικοτοπία και να συνεχιστεί με παιχνίδια και εργαστήρια από τη Βιβλιοθήκη Καλοχωρίου, την περιβαλλοντική οργάνωση iSea και την εθελοντική ομάδα Εχεδώρου Φύσις, ενώ περίπου στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί απελευθέρωση πουλιών από τη Δράση για την Άγρια Ζωή.

Στην Οικογιορτή θα συμμετέχουν χειροτέχνες και παραγωγοί βιολογικών προϊόντων και θα υπάρξει έκθεση φωτογραφίας με θέμα τον λαγόγυρο από φωτογράφους άγριας ζωής. Η 10η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού θα διαρκέσει από τις 10:00- 14:30 και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Δέλτα και του Κοινωνικού Πολιτιστικού Οργανισμού (ΚΠΟΔΔ).

Ο λαγόγυρος στο Καλοχώρι

Ο λαγόγυρος Spermophilus citellus είναι ένας εδαφόβιος σκίουρος, είδος ενδημικό της κεντρικής και νοτιο-ανατολικής Ευρώπης. Λόγω των αυξημένων πιέσεων και απειλών στις περιοχές εξάπλωσής του, όπως η εντατικοποίηση των γεωργικών πρακτικών, η εκτεταμένη χρήση φυτοφαρμάκων, η συνεχής ανάπτυξη υποδομών και η ανθρωπογενής όχληση, έχει οδηγηθεί σε ραγδαία μείωση των πληθυσμών του, με αποτέλεσμα πλέον να χαρακτηρίζεται ως είδος υπό εξαφάνιση από την IUCN. Στην περιοχή της Λιμνοθάλασσας Καλοχωρίου υπάρχει η μεγαλύτερη ως τώρα καταγεγραμμένη αποικία του είδους στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο των εργαστηρίων που θα γίνουν για το λαγόγυρο στην Οικογιορτή, οι επισκέπτες θα δουν τα λαγούμια του, θα μάθουν για τις συνήθειές του, καθώς επίσης και για τους παράγοντες που απειλούν την επιβίωσή του.

Αφίσα 10ηΟικογιορτήΓαλλικούΠοταμού

#pgnews #ΚΕΝΤΡΙΚΗΜΑΚΕΔΟΝΙΑ #ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Emvolio GIF 300 x 600

 

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top