Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
01 Μαϊ 2019

Μήνυμα του Δημάρχου Αλεξάνδρειας για την Εργατική Πρωτομαγιά

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μια μέρα μνήμης και τιμής για τους αγώνες των εργαζόμενων , που ξεκίνησαν από το Σικάγο το 1886 για τη διεκδίκηση του 8ωρου και συνεχίζονται μέχρι και σήμερα ενάντια σε όλα τα μέτρα που δυσκολεύουν τις ζωές των ανθρώπων.

Σήμερα , στις περισσότερες περιπτώσεις οι εργαζόμενοι αγωνίζονται όχι για να διεκδικήσουν νέα δικαιώματα και βελτίωση των συνθηκών στην εργασία τους, αλλά για να ξανακατακτήσουν βασικά δικαιώματα που χάθηκαν ή χάνονται στα χρόνια της βαθιάς και πολύχρονης κρίσης που ζουν και βιώνουν όλοι ο εργαζόμενοι στη χώρα μας και όχι μόνο.

Συγχρόνως όμως η Πρωτομαγιά μας θυμίζει ότι τα δικαιώματα των εργαζόμενων είναι πολύ στενά συνδεδεμένα με την ανάπτυξη και την πρόοδο της κάθε κοινωνίας , πολύ δε περισσότερο στην Ελληνική κοινωνία που η κοινωνική συνοχή βρίσκεται σε μεγάλο αδιέξοδο ,κυρίως , από τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας, αλλά και από το μεγάλο αριθμό νέων που αναζητούν εργασία σε άλλες χώρες.

Σήμερα αλλά και πάντα είναι καθήκον όλων μας να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στην εργασία για όλους τους ανθρώπους . Είναι αναγκαίο εργαζόμενες και εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέες και νέοι με συνεχείς αγώνες ,αποφασιστικότητα και αλληλεγγύη ,ατομικά αλλά και συλλογικά να διεκδικήσουμε το μέλλον που μας ανήκει ,το μέλλον που αξίζει σε μας και στα παιδιά μας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΥΡΙΝΗΣ

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 207 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top