Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
25 Νοε 2020

Μήνυμα του Δημάρχου Αλεξάνδρειας Π. Γκυρίνη για την Παγκόσμια ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Το Δεκέμβρη του 1999 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα για τη εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών με σκοπό και στόχο να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση.

Είναι γνωστό ότι η βία κατά των γυναικών δε γνωρίζει χρώμα, τάξη ,φυλή ,ηλικία . Μπορεί να συμβεί σε κάθε οικογένεια ,σε κάθε σπίτι, σε κάθε γυναίκα.

Συγχρόνως στον καιρό της πανδημίας με την επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας τα φαινόμενα της ενδοοικογενειακής βίας έχουν αυξηθεί σημαντικά σε αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Όλες οι μέρες της απαγόρευσης είναι ιδιαίτερα δύσκολες για τις γυναίκες που ζουν σε μη ασφαλή σπίτια .

Η ενδοοικογενειακή βία αφήνει πολλά και σοβαρά σημάδια στις παιδικές ψυχές και παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι ευθύνη όλων μας να πούμε ΟΧΙ στη σωματική βία, ΟΧΙ στην κακοποίηση των γυναικών, ΟΧΙ σε κάθε πράξη εξευτελισμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Οφείλουμε να προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους αγαπημένους μας από κάθε μορφή βίας, οφείλουμε σεβασμό στο βασικό δικαίωμα κάθε ανθρώπου να αισθάνεται και να είναι σωματικά και ψυχολογικά ασφαλής. Ας ενώσουμε τις φωνές μας κατά της σωματικής βίας των γυναικών, γιατί στην περίπτωση αυτή η σιωπή είναι συνενοχή.

Ο Δήμος μας μέσα από το τμήμα της Κοινωνικής Αλληλεγγύης με το κατάλληλο προσωπικό, η πολιτεία αλλά και κάθε δημόσια αρχή οφείλει να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα το πρόβλημα και να απαιτήσει να αυξηθούν οι δομές προστασίας θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας.

Κανείς δεν θα πρέπει να ανεχτεί και να σιωπήσει σε φαινόμενα βίας γιατί η σιωπή και η ανοχή τρέφουν τη βία .

Ο
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΥΡΙΝΗΣ

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 182 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top