Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
03 Δεκ 2020

Μαθητικός ηλεκτρονικός διαγωνισμός «Πάμε σχολείο; Φιλικές για το περιβάλλον μετακινήσεις προς το σχολείο!» στο πλαίσιο του έργου “E-Smartec”

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ο μαθητικός ηλεκτρονικός διαγωνισμός με θέμα «Πάμε σχολείο; Φιλικές για το περιβάλλον μετακινήσεις προς το σχολείο!», που διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με την υποστήριξη του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΤΑ ΚΜ) ολοκλήρωσε την πρώτη περίοδο, της υποβολής συμμετοχών. Από την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 μέχρι και τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν πλέον να ψηφίσουν τα μαθητικά έργα που έχουν αναρτηθεί στην πλατφόρμα του διαγωνισμού.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών για τη μετακίνηση από και προς το σχολείο με τα πόδια, το ποδήλατο ή το πατίνι και την υιοθέτηση των αρχών της βιώσιμης αστικής κινητικότητας. Στο διαγωνισμό συμμετέχουν μαθητές/μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Οι μαθητές/μαθήτριες δημοτικού συμμετέχουν στο διαγωνισμό με ζωγραφική, ενώ οι μαθητές/μαθήτριες γυμνασίου με φωτογραφία και ψηφιακή επεξεργασία εικόνας. Οι νικητές θα αναδειχθούν έπειτα από ψηφοφορία κοινού και θα ανακοινωθούν την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020!
Για να δει κάποιος τις δημιουργίες των μαθητών Δημοτικού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τον τρόπο με τον οποίο μετακινούνται από και προς το σχολείο ή πως φαντάζονται μια «βιώσιμη» μετακίνηση, αλλά και να ψηφίσετε τις συμμετοχές των μαθητών Δημοτικού ακολουθεί τον παρακάτω σύνδεσμο:
https://pollunit.com/en/polls/zografizo
Για να δει κάποιος και να ψηφίσει τη φωτογραφική «ματιά» των μαθητών Γυμνασίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για  μια «βιώσιμη» μετακίνηση μπείτε εδώ! https://pollunit.com/en/polls/fotografizo
Τα βραβεία του διαγωνισμού είναι:
Βραβεία διαγωνισμού ζωγραφικής μαθητών Δημοτικού:
1ο βραβείο: ποδήλατο και κράνος
2ο βραβείο:  κράνος
3ο βραβείο:  κράνος
Βραβεία διαγωνισμού φωτογραφίας μαθητών Γυμνασίου:
1ο βραβείο: ποδήλατο και κράνος
2ο βραβείο: Μετρητής χειρός αθλητικής δραστηριότητας 
3ο βραβείο: Μετρητής χειρός αθλητικής δραστηριότητας 
Ο μαθητικός διαγωνισμός διοργανώνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου “e-smartec” (Enhanced Sustainable Mobility with Marketing Techniques/Ενίσχυση της Βιώσιμης Κινητικότητας μέσα από Τεχνικές Μάρκετινγκ), το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διαπεριφερειακής Συνεργασίας Interreg Europe 2014-2020.
Υπενθυμίζουμε ότι ταυτόχρονα με το διαγωνισμό, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας και το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων μεταφορών του Ε.Κ.Ε.Τ.Α. διεξάγει έρευνα ερωτηματολογίου με θέμα τη μετακίνηση των μαθητών από και προς στο σχολείο. Το ερωτηματολόγιο απευθύνεται σε γονείς και κηδεμόνες με παιδιά στις τάξεις του Παιδικού Σταθμού, Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. 
Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να αφιερώσει  λίγα λεπτά από το χρόνο του, προκειμένου να συμβάλει στην έρευνα για τις αλλαγές που έχουν επιφέρει τα προληπτικά μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας στις καθημερινές μετακινήσεις μας, απαντώντας στον εξής σύνδεσμο 
Για να λάβει  κάποιος ενημέρωση για τις δράσεις του έργου 
“e-smartec”, μπορεί να εγγραφεί στο newsletter εδώ! https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSePSUiJo7FNKqVczlcR6xqPABNFjA2utUBZWnDTdO4FL_gkkQ/viewform
 
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 349 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top