Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
04 Μαρ 2021

Τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ και στο Δήμο Νάουσας για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του COVID-19

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ο Δήμος Νάουσας υπενθυμίζει ότι από σήμερα Πέμπτη 04/03/2021 η Ημαθία εντάσσεται στις περιοχές αυξημένου κινδύνου («κόκκινες» περιοχές) που ανακοινώθηκαν από τους αρμόδιους υπουργούς και σύμφωνα με το ΦΕΚ 843/3.03.2021, τίθενται σε ισχύ τα νέα μέτρα από σήμερα το πρωί  έως την Τρίτη 16 Μαρτίου 2021 και ώρα 06:00.

Ειδικότερα σύμφωνα με το ΦΕΚ. για τις μετακινήσεις και τα SMS στο 13033 προβλέπονται, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:
- Οι μετακινήσεις επιτρέπονται από τις 5:00 έως τις 21:00 για τις περιοχές της Επικράτειας που εντάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου.
- Οι κωδικοί μετακίνησης (SMS) 2,3, 4 και 6 αναπροσαρμόζονται ως εξής: 
•Στο SMS 2 που αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, αλλά και στο SMS 3, όσον αφορά το σκέλος των τραπεζών, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου δήμου είτε σε απόσταση έως 2 χλμ από τον τόπο κατοικίας.
•Ως προς το SMS 6, που αφορά σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. 
•Όσον αφορά τον κωδικό (SMS) 4, τα ελεγκτικά όργανα, σύμφωνα με το ΦΕΚ,  εντέλλονται να ζητούν επιπλέον διευκρινίσεις κατά τον έλεγχο, ώστε να επιβεβαιώσουν την ορθή χρήση του SMS.
-Από σήμερα  Πέμπτη 04.03.2021 στις περιοχές αυξημένου  κινδύνου όπως είναι η Ημαθία  δεν θα λειτουργούν  δια ζώσης τα Λύκεια και τα μαθήματα θα συνεχιστούν με τηλεκπαίδευση. Οι υπόλοιπες βαθμίδες εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια και οι παιδικοί σταθμοί ) θα λειτουργούν κανονικά. 
-Εξακολουθεί να ισχύει η αναστολή εκδηλώσεων (πολιτιστικών, αθλητικών κ.ά) 
-Για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ,  ισχύει η υποχρεωτική επέκταση του χώρου των αγορών, η λειτουργία τους με ποσοστό 50%  των θέσεων των παραγωγών/εμπόρων, η τήρηση απόστασης 5 μέτρων μεταξύ των πάγκων καθώς και  η τήρηση 1,5 μέτρου απόστασης μεταξύ των ατόμων. 
Εξυπηρέτηση δημοτών μέσω των ψηφιακών υπηρεσιών του Δήμου Νάουσας
Στο Δήμο Νάουσας η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται δια ζώσης μόνο για κατεπείγουσες περιπτώσεις και  μόνο κατόπιν ραντεβού. 
Οι δημότες θα μπορούν για αιτήματα τους ή ηλεκτρονική εξυπηρέτηση  να εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τις ψηφιακές υπηρεσίες  που παρέχει ο δήμος Νάουσας και ειδικότερα:
-την  ψηφιακή  πλατφόρμα, «e-ραντεβού», η οποία είναι διαθέσιμη στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.naoussa.gr/ (επιλογή από την κατηγορία “Υπηρεσίες”, επιλογή «e-ραντεβού», συμπλήρωση στοιχείων, αίτημα για ραντεβού και ενημέρωση μέσω e-mail). 
-την ηλεκτρονική καταχώρηση αιτημάτων (σύστημα ΦΙΛΩΤΑ)
-την εξυπηρέτηση με τηλεδιάσκεψη από τα ΚΕΠ (myKEPlive)
-την ηλεκτρονική έκδοση πιστοποιητικών μέσω του GOVgr
-την πληρωμή οικονομικών συναλλαγών μέσω e-banking.
Με όλες τις παραπάνω ηλεκτρονικές υπηρεσίες ο Δήμος Νάουσας αποσκοπεί αφενός στην αναβάθμιση των υπηρεσιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και αφετέρου στην προστασία και ασφάλεια των πολιτών και των υπαλλήλων κατά την περίοδο της πανδημίας. 
Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στο τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου Νάουσας στο τηλ 23323 50300.
 
 
 
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 317 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top