Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
14 Φεβ 2014

Εισαγωγή στην τριτοβάθμια με κατατακτήριες εξετάσεις

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Από 19 μέχρι 28 Φεβρουαρίου θα διεξαχθούν οι κατατακτήριες εξετάσεις όπως ορίζει έγγραφό του υπουργείου Παιδείας. Αξίζει να αναφερθεί ότι όσον αφορά το εξάμηνο κατάταξης των επιτυχόντων, ο νόμος 4186/2013 έχει επιφέρει αλλαγές.


Συγκεκριμένα στο άρθρο 57 παράγραφος δ' αναφέρεται ότι το εξάμηνο κατάταξης των πτυχιούχων σε τμήμα ορίζεται από τα αρμόδια όργανα της σχολής και δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο του 7ου εξαμήνου για τμήματα σχολών εξαετούς φοίτησης ή του 5ου εξαμήνου για πενταετή ή τετραετή φοίτηση.

Επίσης αναφέρεται ότι με απόφαση της γενικής συνέλευσης του τμήματος του πανεπιστημίου ή της γενικής συνέλευσης του τμήματος του Τ.Ε.Ι. ή Α.Σ.ΠΑΙΤ.Ε. κατά περίπτωση οι κατατασσόμενοι απαλλάσσονται από την εξέταση μαθημάτων ή ασκήσεων του προγράμματος σπουδών του τμήματος υποδοχής που διδάχθηκαν πλήρως ή επαρκώς στο τμήμα ή τη σχολή προέλευσης.

Με την ίδια απόφαση, οι κατατασσόμενοι υποχρεώνονται να εξεταστούν σε μαθήματα ή ασκήσεις, τα οποία σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών κρίνεται ότι δεν διδάχθηκαν πλήρως ή επαρκώς στο τμήμα ή τη σχολή προέλευσης. 

Σε κάθε περίπτωση οι κατατασσόμενοι απαλλάσσονται από την εξέταση των μαθημάτων στα οποία εξετάστηκαν για την κατάταξή τους, εφόσον τα μαθήματα αυτά αντιστοιχούν σε μαθήματα του προγράμματος σπουδών του τμήματος υποδοχής.

newsbeast.gr

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 245 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top