Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
20 Ιαν 2015

Σχολιάζοντας την επικαιρότητα - Ενός κακού μύρια έπονται

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΦΙΛΙΠΠΑΣ ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ
Τις τελευταίες ημέρες στην αλεξανδρινή κοινωνία συζητήθηκαν πολύ τα ονόματα του Φώτη Πουρλιοτόπουλου και του Γιάννη Απατσίδη.
Στην αρχή ειπώθηκε και γράφτηκε στον τοπικό τύπο ότι ο πρώην δήμαρχος κ. Πουρλιοτόπουλος θα είναι υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ. Στην συνέχεια, όμως, τα πράγματα άλλαξαν και υποψήφιος με το συγκεκριμένο κόμμα, τελικά, θα είναι ο κ. Γιάννης Απατσίδης.
 
Η αναφορά, όμως, των δύο ονομάτων, Πουρλιοτόπουλου, Απατσίδη, μας γύρισαν αρκετά χρόνια πίσω και μας θύμισαν την εποχή που ο κ. Φώτης Πουρλιοτόπουλος ήταν δήμαρχος της Αλεξάνδρειας και ο, μακαρίτης τώρα , Βασίλης Απατσίδης, (πατέρας του Γιάννη Απατσίδη), ήταν δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του δημάρχου . 
Στην τετραετία εκείνη (1991-1894) και για εσωπαραταξιακούς λόγους ο Βασίλης Απατσίδης είχε εφαρμόσει μια άνευ προηγουμένου εξουθενωτική αντιπολιτευτική τακτική κατά του δημάρχου κ. Πουρλιοτόπουλου και του αντιδημάρχου, μακαρίτη τώρα, Νεωκλή Σπυρίδη με αποτέλεσμα να δυσκολέψει το έργο της διοίκησης και να λαβωθεί, όπως ήταν φυσικό, η ενότητα της συγκεκριμένης δημοτικής παράταξης . 
Στις επόμενες δημοτικές εκλογές που έγιναν τον Οκτώβριο του 1994 η δημοτική παράταξη του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής πάλι τον Φώτη Πουρλιοτόπουλο έχασε τις εκλογές, για μία ψήφο, από τον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Δημούλη. 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε εκείνες τις δημοτικές εκλογές ο νεαρός, τότε, Γιάννης Απατσίδης είχε κάνει το αυτοδιοικητικό του ντεπούντο συμμετέχοντας ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, όχι όμως με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και τον υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Πουρλιοτόπουλο αλλά με ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο. 
Εκτίμησή μου είναι ότι εκείνη η εσω-παραταξιακή αντιπαλότητα και στην συνέχεια η διάσπαση της δημοτικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ αλλά και η ανετοιμότητα που επέδειξαν οι μετέπειτα δήμαρχοι ουσιαστικά άνοιξαν τον κύκλο των χαμένων τετραετιών οδηγώντας τον δήμο της Αλεξάνδρειας σε παρατεταμένη στασιμότητα. 
Ενδεικτικά αναφέρω ότι
 
α) επί δημάρχου Δημούλη χάθηκε πολύτιμος χρόνος με αποτέλεσμα να χαθεί η χρηματοδότηση για την συνέχιση των εργασιών του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου. Πολύ αργότερα και χάριν των παρεμβάσεων του τότε νομάρχη Ανδρέα Βλαζάκη εντάχθηκε το έργο σε ένα άλλο πρόγραμμα χρηματοδότησης του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, όχι όμως σαν Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο αλλά σαν Συνεδριακό Κέντρο.
β) Επί δημάρχου Δημούλη χάθηκε η δεύτερη φάση χρηματοδότησης του έργου για την κατασκευή της ΟΔΟΥ ΑΝΘΕΩΝ παράλληλα της σιδηροδρομικής γραμμής του ΟΣΕ.
γ) Επί δημάρχου Δημούλη δεν έπιασε τόπο το κονδύλιο που διέθεσε ο τότε νομάρχης Ανδρέας Βλαζάκης για τον καθαρισμό της παλιάς κοίτης του Αλιάκμωνα δεδομένο ότι αντί να αξιοποιηθεί από την διοίκηση Δημούλη ως χώρος αναψυχής τελικά αφέθηκε να πάρει την μορφή που έχει ακόμα και σήμερα. 
δ)Επίσης επί των ημερών του ιδίου δημάρχου δεν έπιασαν τόπο ένα σημαντικό ποσό που εξασφαλίσαμε από την επίσκεψη στην Αλεξάνδρεια του πρωθυπουργού κ. Σημίτη διότι, όπως δήλωσε ο ίδιος ο τότε δήμαρχος κ. Δημούλης, δεν είχαμε, λέει, έτοιμες μελέτες.
ε) Πάνω στην ίδια λογική της ανετοιμότητας των διοικήσεων του δήμου χάσαμε και τέσσερα υπερσύγχρονα σχολεία επειδή η διοίκηση Γκιόνογλου δεν φρόντισε ώστε να εξασφαλίσει ο δήμος ιδιόκτητα οικόπεδα , απαραίτητη προϋπόθεση, για να ενταχθεί η κατασκευή των σχολείων στο ΕΣΠΑ.
ζ ) Από ανετοιμότητα, επίσης, χάσαμε τα 500.00 ευρώ από την Νομαρχία για την συνέχιση και αποπεράτωση του ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ή Πολιτιστικού Κέντρου όπως συνηθίσαμε να το λέμε.
Και επειδή τελειωμό δεν έχει ο αριθμός των λαθών, σταματάω εδώ ευχόμενος στους μεν υποψηφίους βουλευτές καλή επιτυχία στον δε αλεξανδρινό λαό να βάλει σε καλή μεριά την ψήφο του γιατί, «ενός κακού… μύρια έπονται». 
 
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 524 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top