Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
19 Σεπ 2013

Καταστηματάρχες φροντίζουν το παρτέρι

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Το κοσμηματοπωλείο του κ. Παπαεμμανουήλ, το Πρακτορείο Εφημερίδων και το κατάστημα είδη Δώρων "Ξανθούλα" βάζοντας απο κοινού λίγα χρήματα, αγόρασαν λουλούδια, τα φύτεψαν στο παρτέρι που βρίσκεται μπροστά από τα καταστήματά τους, το περίφραξαν και το φροντίζουν καθημερινά για να είναι όμορφο.

Αυτές οι πρωτοβουλίες των πολιτών είναι πολύ θετικές και αποτελούν δείγμα ενεργοποίησής τους. Αν ο καθένας μας σκούπιζε το δρόμο μποροστά από το σπίτι του, αν το κάθε κατάστημα φρόντιζε το παρτέρι που βρίσκεται μπροστά, κι αν ο κάθε πολίτης πετούσε το σκουπίδι στον κάδο, τότε ολόκληρη η πόλη θα ήταν πιο καθαρή και πιο όμορφη.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν υπάρχει η ευθύνη του Δήμου για την καθαριότητα και την ευπρέπεια της πόλης. Αυτό που λέμε είναι ότι παράλληλα με τις ενέργειες του Δήμου που πρέπει να γίνουν περισσότερες και εντατικότερες θα πρέπει και οι ίδιοι οι πολίτες να βοηθήσουν.

Επίσης καλό θα ήταν ο Δήμος να δώσει κίνητρα στους πολίτες ώστε να ασχολούνται περισσότερο με το δημόσιο χώρο. Ας προσφέρει δωρεάν τα λουλούδια με την προϋπόθεση να τα φυτέψουν και να τα φορντίζουν οι καταστηματάρχες παραδείγματος χάριν.

Τέλος οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι από το πώς βλέπουν και αντιμετωπίζουν το δημόσιο χώρο οι πολίτες, μπορεί κανείς να καταλάβει την πορεία ολόκληρης της πόλης. Αν δηλαδή ο δημόσιος χώρος αντιμετωπίζεται ως ξένος σημαίνει ότι η πόλη είναι εχθρική προς τους πολίτες. Αν ο δημόσιος χώρος αντιμετωπίζεται ώς προέκταση του ιδιωτικού μας χώρου τότε κάτι καλό συμβαίνει.

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 382 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top