Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
09 Ιουν 2020

Η Επιτροπή κηρύσσει την έναρξη της κατάθεσης υποψηφιοτήτων για το 11ο Βραβείο Προσβάσιμης Πόλης

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Σήμερα, η Επιτροπή κήρυξε την έναρξη του διαγωνισμού για το 11ο Βραβείο Προσβάσιμης Πόλης. Πόλεις από όλη την ΕΕ μπορούν τώρα να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους.

Το βραβείο αυτό αναγνωρίζει και τιμά τη βούληση, την ικανότητα και τις προσπάθειες των πόλεων να γίνουν πιο προσιτές για τα άτομα με αναπηρία. Οι προσβάσιμες πόλεις συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, στην εξασφάλιση ίσης πρόσβασης και ισότιμης συμμετοχής στους πόρους και τις απολαύσεις που προσφέρουν οι πόλεις. Το τελευταίο διάστημα έγινε φανερός ο σημαντικός ρόλος που μπορούν να διαδραματίσουν οι πόλεις για την αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων όπως η έξαρση του κορονοϊού, γεγονός που θα αντανακλάται στον φετινό διαγωνισμό.

Η Επίτροπος Ισότητας κ. Χέλενα Ντάλι δήλωσε σχετικά:«Οι πόλεις είναι στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης των προκλήσεων που επέφερε η έξαρση του κορονοϊού. Η πρόσβαση των πάντων στους δημόσιους χώρους και υπηρεσίες αποτελεί προτεραιότητα, περισσότερο από ποτέ. Γι’ αυτό φέτος θα απονεμηθεί και ειδική μνεία για την “προσβασιμότητα των δημόσιων υπηρεσιών κατά την πανδημία».

Υποψηφιότητα μπορεί να υποβάλει ως τις 9 Σεπτεμβρίου 2020κάθε πόλη της ΕΕ με πληθυσμό πάνω από 50000 κατοίκους. Κατόπιν της επιτυχίας των προηγούμενων ετών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει να βραβεύει την 1η, τη 2η και την 3η νικήτρια πόλη με έπαθλα ύψους 150000ευρώ, 120000ευρώ και 80000ευρώ αντίστοιχα.

Η Επίτροπος κ. Ντάλλι θα αποκαλύψει τον πρώτο νικητή που θα κηρυχθεί κατά τη θητεία αυτής της Επιτροπής στην τελετή απονομής των βραβείων στις αρχές Δεκεμβρίου του 2020. Πέρυσι, τοΒραβείο Προσβάσιμης Πόλης 2020 απονεμήθηκε στη Βαρσοβία, η οποία μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά τη συνολική προσβασιμότητα της πόλης.

Περισσότερες πληροφορίες για το Βραβείο Προσβάσιμης Πόλης είναι διαθέσιμες εδώ.

Μπορείτε να βρείτε τις απαραίτητες πληροφορίες για να υποβάλετε υποψηφιότητα για το Βραβείο Προσβάσιμης Πόλης 2021εδώ.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 479 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top