Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
27 Ιαν 2021

Οι ευρωβουλευτές απαιτούν μεγαλύτερη διαφάνεια σχετικά με τα εμβόλια του Covid-19

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ένας ιστορικός μαζικός εμβολιασμός έχει ξεκινήσει σε ολόκληρη την ΕΕ για τον περιορισμό της πανδημίας του Covid-19.

 

 

 

Σε μια πρωτοφανή παγκόσμια προσέγγιση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διενεργεί κεντρικά τις διαπραγματεύσεις για συμβάσεις και αγορές εμβολίων για όλες τις χώρες. Φανταστείτε το χάος αν είχαμε 27 διαφορετικές συμβάσεις, 27 διαφορετικές τιμές, 27 διαφορετικούς κανόνες πρόσβασης, 27 διαφορετικές ημερομηνίες έναρξης εμβολιασμού.

Συνολικά, περίπου 2 δισεκατομμύρια δόσεις έχουν εξασφαλιστεί από την ΕΕ. Σύμφωνα με τις εθνικές στρατηγικές, οι πρώτοι άνθρωποι που λαμβάνουν τα εμβόλια για τον Covid-19 είναι οι ηλικιωμένοι, οι ευπαθείς ομάδες και το ιατρικό προσωπικό. Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποστηρίζουν πλήρως τη στρατηγική της ΕΕ, ωστόσο ζητούν περισσότερη διαφάνεια σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Επιτροπή αντιμετωπίζει τις συμβάσεις εμβολίων, τις εγκρίσεις και τις προμήθειες.

Πώς μπορούμε, ως εκπρόσωποι των Ευρωπαίων πολιτών, να είμαστε ευχαριστημένοι χωρίς πλήρη διαφάνεια; Θέλουμε απόλυτη διαφάνεια σε ορισμένα βασικά σημεία, σχετικά με σημαντικές πληροφορίες που αξίζει να δημοσιοποιηθούν.

Έχει επιτραπεί στους ευρωβουλευτές να δουν μία από τις συμβάσεις εμβολίων σε ασφαλείς αίθουσες ανάγνωσης, αλλά έχουν αφαιρεθεί πολλές σημαντικές ρήτρες της συμφωνίας.

Μέχρι σήμερα, έχουν εγκριθεί δύο εμβόλια από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και αναμένεται έγκριση για τρίτο εμβόλιο στα τέλη Ιανουαρίου.

Οι ευρωβουλευτές θέλουν περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Το Κοινοβούλιο ισχυρίζεται ότι ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί η αβεβαιότητα και η παραπληροφόρηση σχετικά με τα εμβόλια για τον Covid-19 είναι η ενημέρωση και η διαφάνεια.

multimedia.europarl.europa.eu

#PressGreece

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

2021

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 273 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top