Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
08 Φεβ 2021

Ε.Ε. - Η Επιτροπή ξεκινά δημόσια διαβούλευση για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε δημόσια διαβούλευση σχετικά με τους βέλτιστους τρόπους καταπολέμησης της έμφυλης και της ενδοοικογενειακής βίας.

Οι απόψεις που θα συγκεντρωθούν στη διαβούλευση θα αξιοποιηθούν για μια νομοθετική πρωτοβουλία που εξαγγέλθηκε στο πλαίσιο της στρατηγικής για την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών, η οποία αναμένεται προς τα τέλη του έτους.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έχει θέσει την καταπολέμηση της έμφυλης βίας μεταξύ των κορυφαίων πολιτικών προτεραιοτήτων της και επιβεβαιώνει τη προσήλωσή της στη νομοθετική πρωτοβουλία που περιλαμβάνεται στην δήλωση προθέσεων για την Κατάσταση της Ένωσης το 2020.

Η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών αποτελεί μία από τις πιο επίμονες μορφές διακρίσεων λόγω φύλου και παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ευρώπη. Στην ΕΕ, το 33 % των γυναικών έχουν υπάρξει θύματα σωματικής και/ή σεξουαλικής βίας.

Η ενδοοικογενειακή βία —κατά των γυναικών και άλλων θυμάτων, όπως παιδιών, ανδρών και ηλικιωμένων— έχει αυξηθεί λόγω των μέτρων εγκλεισμού που συνδέονται με την πανδημία της COVID-19. Η δημόσια διαβούλευση θα συγκεντρώσει απόψεις από ευρύ φάσμα ενδιαφερόμενων μερών —όπως το ευρύ κοινό, πανεπιστημιακούς, εκπροσώπους επιχειρήσεων και εργαζομένων, ΜΚΟ, μέσα ενημέρωσης και δημόσιες αρχές. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δημόσια διαβούλευση μπορούν να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο.

#PressGreece

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 330 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top