Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
09 Φεβ 2021

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία REGIOSTARS 2021

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινιάζει τον 14ο διαγωνισμό των βραβείων REGIOSTARS, με τα οποία κάθε χρόνο τιμώνται τα καλύτερα έργα που χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο της πολιτικής συνοχής.

 

Οι δικαιούχοι όλων των χρηματοδοτούμενων από την πολιτική συνοχής έργων καλούνται να υποβάλουν αίτηση σε πέντε θεματικές κατηγορίες: «Έξυπνη Ευρώπη: ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των τοπικών επιχειρήσεων σε έναν ψηφιακό κόσμο, «Πράσινη Ευρώπη: πράσινες και ανθεκτικές κοινότητες σε αγροτικές και αστικές περιοχές», «Δίκαιη Ευρώπη: προαγωγή της ενσωμάτωσης και καταπολέμηση των διακρίσεων», «Αστική Ευρώπη: προαγωγή πράσινων, βιώσιμων και κυκλικών συστημάτων τροφίμων σε λειτουργικές αστικές περιοχές», «Θέμα της χρονιάς: ενίσχυση της πράσινης κινητικότητας στις περιφέρειες κατά το Ευρωπαϊκό Έτος Σιδηροδρόμων 2021».

Η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων κ. Ελίζα Φερέιρα δήλωσε σχετικά: «Μέσα από τις φετινές κατηγορίες των βραβείων REGIOSTARS, θέλουμε να αναδείξουμε την καθοριστική συμβολή των τοπικών και περιφερειακών έργων της πολιτικής συνοχής στις σημερινές κορυφαίες προτεραιότητες της ΕΕ για μια έξυπνη, πράσινη και δίκαιη οικονομία για όλους. Για πρώτη φορά, έχουμε εισαγάγει τη διάσταση των πολιτών ως οριζόντιο κριτήριο στις αιτήσεις για έργα όλων των κατηγοριών, καθώς η πολιτική συνοχής θέτει τον πολίτη στο επίκεντρο».

Αιτήσεις για τον διαγωνισμό υποβάλλονται ως τις 9 Μαΐου 2021. Οι νικητές θα επιλεγούν από ανεξάρτητη κριτική επιτροπή ειδικών υψηλού επιπέδου και θα ανακοινωθούν τον Δεκέμβριο του 2021. Το κοινό θα κληθεί να επιλέξει το δικό του αγαπημένο έργο. Από το 2008 μέχρι σήμερα, τα βραβεία REGIOSTARS απονέμονται σε έργα που χρηματοδοτούνται από την πολιτική συνοχής, τα οποία διακρίνονται για την αριστεία τους και ακολουθούν νέες προσεγγίσεις περιφερειακής ανάπτυξης.

Όλες οι σχετικές με τον διαγωνισμό πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.

#PressGreece #ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΕΝΩΣΗ

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 225 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top