Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
17 Ιουν 2017

Έρχεται το 5G... Υψηλές ταχύτητες που θα αλλάξουν την καθημερινότητά μας - BINTEO

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Η ΕΕ θέλει να γίνει μια πραγματικά ψηφιακή οικονομία και να βρεθεί στο προσκήνιο της μετάβασης στην κοινωνία των gigabit ως το 2025, όπου η τεχνολογία 5G θα είναι ο κανόνας. Το Κοινοβούλιο μελετά ένα σχέδιο δράσης για να αναπτύξει το 5G σε όλη την Ευρώπη.

Σκεφτείτε το εξής: αυτοκίνητα χωρίς οδηγό που μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους, ιατρική παρακολούθηση διαδικτυακά, διαισθητικές ηλεκτρονικές υπηρεσίες, εικονική πραγματικότητα και αυτορυθμιζόμενες συσκευές. Το ψυγείο θα είναι πάντα επαρκώς κρύο, το καλοριφέρ επαρκώς ζεστό, η τηλεόραση επαρκώς φωτεινή. Τα δεδομένα θα μπορούν επίσης να στέλνονται από αυτές τις συσκευές στους παρόχους υπηρεσιών.

Καλώς ήρθατε στον κόσμο της 5ης γενιάς δικτύων κινητών τηλεπικοινωνιών ή απλώς 5G, ένας δημοφιλής τεχνικός όρος που σύντομα θα μπορούσε να γίνει ο κανόνας στον κόσμο των επιχειρήσεσων και στην καθημερινή ζωή. Η ΕΕ ετοιμάζεται να εισέλθει σε αυτόν τον ψηφιακό κόσμο υψηλής ταχύτητας και υψηλής ικανότητας ως το 2025, έχοντας ειδικό προϋπολογισμό 700 εκατ. ευρώ για αυτόν το σκοπό, συν χρηματοδότηση από τον ιδιωτικό τομέα. Θα αλλάξει τα πάντα. Θα δημιουργήσει νέες δυνατότητες στη βιομηχανία. Θα δημιουργήσει νέες δυνατότητες σε πολλές υπηρεσίες.

Χρειάζεται βέβαια πολλή δουλειά - πρέπει να ανανεωθούν διάφορες υποδομές, κανονισμοί και προϊόντα. Πρέπει να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες για την ασφάλεια σχετικά με την αυξημένη συνδεσιμότητα.

Υπάρχει επίσης το ψηφιακό χάσμα. Οι ευρωβουλευτές ζητούν καθολική πρόσβαση στην τεχνολογία ώστε αυτό το ψηφιακό μέλλον 5G να είναι ένα μέλλον για όλους.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top