Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
KALIAANI
19 Μαρ 2018

Ο Παππάς αποκάλυψε το λογότυπο του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

«Η Ελλάδα ήταν μία από τις ελάχιστες χώρες της ΕΕ που δεν διέθετε διαστημικό φορέα» λέει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής – Στην παρουσίαση φάνηκε και το λογότυπο του ΕΛΔΟ

Τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό (ΕΛΔΟ) παρουσίασε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, που αποκάλυψε το σήμα του νεοσύστατου οργανισμού. 


«Η Ελλάδα ήταν μία από τις ελάχιστες χώρες της ΕΕ που δεν διέθετε διαστημικό φορέα, ώστε να αξιοποιεί εμπορικά, επιστημονικά και ερευνητικά τα δικαιώματά της στο διαστημικό φάσμα και την πληθώρα ερευνητικών και  επιστημονικών εφαρμογών και πόρων που διαθέτουν ευρωπαϊκοί και διεθνείς Οργανισμοί», τόνισε ο κ. Παππάς. Το λογότυπο του ΕΛΔΟ, όπως φαίνεται και από το tweet του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα

Όπως ανέφερε, το υπουργείο προσπαθεί να αξιοποιήσει και να κατοχυρώσει τα δικαιώματα της Ελλάδας στο διάστημα. «Τον περασμένο  Ιούνιο εκτοξεύτηκε ο Hellas Sat 3,ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος, ο οποίος κατέλαβε την ελληνική τροχιακή θέση στο διάστημα», ανέφερε. 

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι μέσω του διαστημικού φορέα «αυξάνεται η ανταγωνιστικότητα, ο δυναμισμός και η εξωστρέφεια δεκάδων καινοτόμων επιχειρήσεων, με πάνω από 2.000 άτομα, εξειδικευμένο προσωπικό, οι οποίοι τα τελευταία 15 χρόνια ασχολούνται με την ανάπτυξη λογισμικού και υλικού με «διαστημικές» εφαρμογές». 

 

http://www.protothema.gr

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΠΟΛΙΤΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top