Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
KALIAANI
05 Ιουλ 2018

Ο Άρης θα μας εμφανιστεί τον Ιούλιο 2,7 φορές μεγαλύτερος και φωτεινός!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Καθώς η ανθρωπότητα προσπαθεί να προσγειωθεί στον Άρη, ο κόκκινος πλανήτης περιστρέφεται πιο κοντά στη Γη από ό, τι έχει κάνει πάνω από μία δεκαετία. Γνωστή ως perihelic opposition (περιχειλική αντιπολίτευση), σημαίνει ότι ο Άρης θα εμφανιστεί μεγαλύτερος από τον κανονικό στον νυχτερινό ουρανόΟ Άρης θα έχει μέγεθος μπαλονιών στον νυχτερινό ουρανό τον επόμενο μήνα, καθώς ο κόκκινος πλανήτης θα περιστρέφεται πιο κοντά στη Γη από ό, τι έχει κάνει εδώ και πάνω από μία δεκαετία. 

Καθ 'όλη τη διάρκεια του Ιουλίου, η τροχιά του Άρη και της Γης θα ευθυγραμμιστούν σε ένα σπάνιο φαινόμενο γνωστό ως περιχειλική αντιπολίτευση. 

Αυτό συμβαίνει όταν ο Άρης φθάνει στο πλησιέστερο σημείο του στον ήλιο, την ίδια στιγμή που η τροχιά της Γης έρχεται απευθείας μεταξύ των δύο. 

Ως αποτέλεσμα του φαινομένου, ο Άρης θα είναι πιο κοντά στη Γη από ό, τι εδώ και 15 χρόνια, καθιστώντας τον να φαίνεται σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερος από το κανονικό στον νυχτερινό ουρανό. 

Η περιχειλικής αντιπολίτευσης, που θα κάνει τον κόκκινο πλανήτη να φανεί πιο φωτεινό και μπορείς να τον δεις με γυμνό μάτι. 

Οι Stargazers σε όλο τον κόσμο θα μπορούν να δουν τον κόκκινο πλανήτη, αν και εκείνοι στο νότιο ημισφαίριο θα έχουν την καλύτερη θέα. 


Στο σημείο που ο Άρης είναι πιο κοντά στη Γη, θα βρίσκεται σε απόσταση 35,8 εκατομμυρίων μιλίων (57,6 εκατομμύρια χιλιόμετρα). Θα είναι μέχρι τρεις φορές πιο φωτεινόw και πολύ μεγαλύτερος, με τη Nasa να αποκαλύπτει ότι θα εμφανιστεί 2,7 φορές μεγαλύτερος από το κανονικό,

Αν και το πραγματικό σημείο αντιπολίτευσης θα εμφανιστεί στις 27 Ιουλίου, ο Άρης θα είναι αισθητά μεγαλύτερος για την πλειοψηφία του μήνα Ιουλίου. 

Τις ημέρες πριν από την Άνοιξη προσεγγίσεως του Άρη, ο πλανήτης θα κοιτάξει περίπου τρεις φορές φωτεινότερα στον ουρανό μας από ό, τι συνήθως. 

Θα πυρπολήσει επίσης τον Δία, καταγράφοντας τον 1,8 φορές φωτεινότερο στον νυχτερινό ουρανό. 

Αυτό σημαίνει ότι ο Άρης θα γίνει προσωρινά το τέταρτο-λαμπρότερο αντικείμενο στον ουρανό, κατατάσσοντας τον ήλιο, τη Σελήνη και την Αφροδίτη. 

Ο Άρης θα σηκωθεί όλη τη νύχτα, θα ανέβει μετά το ηλιοβασίλεμα και θα βρεθεί στην ανατολή του ηλίου. 

Οι Stargazers ελπίζοντας να εντοπίσουν τον κόκκινο πλανήτη από το βόρειο ημισφαίριο θα πρέπει να ελέγξουν τον ουρανό τις ώρες πριν από την αυγή. 

Ο Άρης πρέπει να είναι ορατός στα νοτιοανατολικά, που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον αστερισμό του Τοξότη. 

Εν τω μεταξύ, η καλύτερη θέα του φαινομένου θα απολαμβάνεται στο νότιο ημισφαίριο. 

Για παράδειγμα, η πρωτεύουσα της Νέας Ζηλανδίας Wellington θα απολαύσει την θέα του κόκκινου πλανήτη καθώς φθάνει το μέγιστο υψόμετρο 74 βαθμών στον ουρανό στα τέλη Ιουλίου. 

Στο σημείο όπου ο Άρης είναι πιο κοντά στη Γη, θα είναι μόλις 35,8 εκατομμύρια μίλια μακριά από τον πλανήτη μας - σε σύγκριση με τη μέση απόσταση των 140 εκατομμυρίων μιλίων (225 εκατομμύρια χιλιόμετρα). 

Έτοιμος για νυχτερινή προβολή, ένας χρήστης του Twitter έφτασε στον ιστότοπο των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης για να εξηγήσει τη σημασία του γεγονότος. 


Είπς: «Σήμερα το πιο λαμπρό αστέρι», ο Άρης θα τριπλασιαστεί σε φωτεινότητα που θα οδηγήσει μέχρι τις 27 Ιουλίου. Εκτός από το ότι είναι πολύ φωτεινότερο, θα είναι πολύ μεγαλύτερο, με το Nasa να αποκαλύπτει ότι θα εμφανιστεί 2,7 φορές μεγαλύτερος από το κανονικό. 


Το σημείο αντιπολίτευσης θα εμφανιστεί στις 27 Ιουλίου, αλλά ο Άρης θα είναι αισθητά μεγαλύτερος για αρκετές εβδομάδες. Ο Άρης θα είναι ορατός όταν κοιτάζει νοτιοανατολικά, που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον αστερισμό του Τοξότη


Η αντιπολίτευση είναι ένα σχετικά συνηθισμένο φαινόμενο και λαμβάνει χώρα περίπου μία φορά κάθε 26 μήνες. 

Συμβαίνει όταν η Γη γίνεται σάντουιτς μεταξύ μεταξύ του ήλιου και του Άρη, με παρόμοιο τρόπο με τον τρόπο που ευθυγραμμίζεται με το φεγγάρι κάθε μήνα. 

Λόγω της διακύμανσης μεταξύ των τροχιών της Γης και του Άρη, η αντιπολίτευση μπορεί να συμβεί οπουδήποτε στην τροχιά του Άρη. 

Αυτό που κάνει αυτό το συγκεκριμένο γεγονός τόσο σπάνιο είναι ότι η θέση της Γης μεταξύ του κόκκινου πλανήτη και του ήλιου θα συμβεί μέσα σε λίγες εβδομάδες από το Περίχλιο του Άρη - το σημείο στην τροχιά του όταν είναι πιο κοντά στον ήλιο. 

Αυτό συμβαίνει μόνο μία φορά κάθε 15 έως 17 χρόνια. 

Την τελευταία φορά που συνέβη ήταν το 2003, και με την ευκαιρία αυτή οι δύο πλανήτες ήταν πιο κοντά από ό, τι είχαν για σχεδόν 60.000 χρόνια. 

Ενώ οι τροχιές είναι προβλέψιμες σε κάποιο βαθμό , οι εξωτερικές μεταβλητές όπως τα βαρυτικά περιβάλλοντα, τα αστέρια και οι άλλοι πλανήτες, σημαίνει ότι κάποιες περιχειλικές αντιθέσεις μας φέρνουν πιο κοντά στον γείτονά μας από άλλους. 


Η τροχιά των δύο πλανητών είναι ελαφρώς διαφορετική, η τροχιά του Άρη είναι πιο ελλειπτική από της Γης, έτσι η διαφορά ανάμεσα στο περιείλιο (το πλησιέστερο σημείο στον ήλιο) και το άφθεον (το απώτατο σημείο μακριά από τον ήλιο) είναι μεγαλύτερη. 


Η Γη πραγματοποιεί δύο ταξίδια γύρω από τον ήλιο σε περίπου το ίδιο χρονικό διάστημα που χρειάζεται ο Άρης για να κάνει ένα ταξίδι

Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι εδώ και πολλούς αιώνες, η τροχιά του Άρη είναι όλο και πιο επιμηκυμένη.  Αυτό σημαίνει ότι η διαφορά ανάμεσα στο περιείλιο και το αφέλιο αυξάνεται, αλλά η ανοδική είναι ότι οι μελλοντικές περιχειλικές αντιθέσεις θα φέρουν την Γη και τον Άρη ακόμη πιο κοντά. 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΠΟΛΙΤΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top