Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
08 Νοε 2019

Υποχρεωτική η εκπομπή ήχου από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Από την 1η Ιουλίου του 2019 είναι πλέον υποχρεωτικό τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να εφοδιάζονται με μία γεννήτρια ήχων έτσι ώστε να γίνονται αντιληπτά από τους πεζούς. Η Κοινοτική Οδηγία καθιστά υποχρεωτική την χρήση του AVAS (Acoustic Vehicle Alertign System), σε ταχύτητες μέχρι 20 χλμ/ώρα.

Η οδηγία ξεκαθαρίζει τις παραμέτρους για το ήχο που θα εκπέμπουν αυτά τα συστήματα, την ένταση του ήχου και πολλά ακόμα.

Το θέμα αυτό απασχολεί πλέον έντονα τις αυτοκινητοβιομηχανίες, κυρίως σε ότι αφορά τον τύπο του ήχου που θα εκπέμπουν τα αυτοκίνητά τους. Όπως για παράδειγμα την Mercedes-Benz η οποία στα εργαστήριά της αναζητά τον ήχο των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων κάνοντας δεκάδες τεστ.

Το σύστημα AVAS της Mercedes-Benz διαφέρει ελαφρά για την Ευρώπη, την Κίνα και την Ιαπωνία. Υπάρχουν επίσης άλλες προδιαγραφές για τις ΗΠΑ, όπως για παράδειγμα η ένταση του ήχου κατά την διάρκεια μιας στροφής.

Ακόμα περισσότερο, ένα σταθμευμένο όχημα θα πρέπει ήδη να ξεκινά να κάνει θόρυβο μόλις εμπλακεί η πρώτη ταχύτητα. Και να γίνεται όλο και πιο δυνατός έως τα 30 χλμ/ώρα. Όσοι πάντως σκέφτονται ότι θα κλείσουν τον ήχο, έχει ξεκαθαριστεί ότι θα υπάρξουν μεγάλα πρόστιμα για όσους μπουν στην διαδικασία να απεμπλέξουν το AVAS των ηλεκτρικών τους οχημάτων.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top