Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
19 Μαρ 2020

Πιο ευάλωτοι όσοι έχουν ομάδα αίματος Α Κύριο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ανθρωποι με ομάδα αίματος Α είναι πιο ευάλωτοι στη μόλυνση από τον ιό, ενώ εκείνοι που έχουν ομάδα Ο είναι πιο ανθεκτικοί στον παθογόνο παράγοντα, σύμφωνα με προκαταρκτική μελέτη των ασθενών που προσβλήθηκαν από τον COVID-19.

Αυτό προκύπτει από έρευνα Κινέζων επιστημόνων που πήραν αίμα από 2.000 ασθενείς στη Γουχάν και στη Σενζέν και συνέκριναν τα αποτελέσματα με τον υγιή πληθυσμό. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ασθενείς με ομάδα αίματος Α παρουσίασαν υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης από τον ιό και έτειναν να εμφανίσουν σοβαρότερα συμπτώματα. Αν και ανέφεραν ότι η έρευνα είναι προκαταρκτική και πως χρειάζονται περισσότερα στοιχεία για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, ενθάρρυναν τις κυβερνήσεις και τις υγειονομικές αρχές να καταγράψουν τις ομάδες αίματος και τη συμπεριφορά της νόσου.

«Ανθρωποι με ομάδα αίματος Α φαίνεται ότι χρειάζονται ιδιαίτερα ισχυρή προσωπική προστασία για να μειώσουν την πιθανότητα να προσβληθούν από τον ιό», σημειώνουν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Γουχάν και τονίζουν ότι χρειάζονται συστηματικότερη παρακολούθηση και επιθετικότερη θεραπεία. Αντίθετα, όσοι έχουν ομάδα αίματος Ο έχουν σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο να προσβληθούν σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες ομάδες. Από τους 209 ασθενείς που πέθαναν στη Γουχάν, υποκύπτοντας στον ιό, οι 85 είχαν ομάδα αίματος Α, ποσοστό 63% υψηλότερο από τους 52 νεκρούς με ομάδα αίματος Ο. Η ίδια τάση καταγράφηκε σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, ανεξαρτήτως φύλου.

Πηγη Καθημερινή

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top