Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
06 Αυγ 2020

Τα αντισώματα θα μπορούσαν να καταπολεμήσουν το COVID-19 πριν φτάσουν τα εμβόλια

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ενώ η επιστημονική κοινότητα διαγωνίζεται σκληρά για την ανάπτυξη εμβολίου COVID-19, ένας εξίσου κρίσιμος ανταγωνισμός είναι αύξηση της προσπάθειας για την παραγωγή στοχευμένων αντισωμάτων που θα μπορούσαν να προσφέρουν μια άμεση ενίσχυση της ανοσίας κατά του ιού.

Οι κλινικές δοκιμές αυτών των μονοκλωνικών αντισωμάτων, τα οποία θα μπορούσαν να αποτρέψουν και να θεραπεύσουν την ασθένεια, βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και θα μπορούσαν να δώσουν σημάδια αποτελεσματικότητας τους επόμενους μήνες, ίσως πριν από τις δοκιμές εμβολίων. «Εάν επρόκειτο να μειώσετε τα χρήματά σας, θα στοιχηματίσατε ότι θα λάβετε την απάντηση με το μονοκλωνικό πριν λάβετε την απάντηση με ένα εμβόλιο», λέει ο Anthony Fauci, επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID).

«Τα αντισώματα έχουν τη δυνατότητα να είναι μια σημαντική γέφυρα έως ότου είναι διαθέσιμο το εμβόλιο», λέει ο Ajay Nirula, αντιπρόεδρος της Eli Lilly, μιας από τις πολλές μεγάλες εταιρείες που επενδύουν σε αυτά. Πιθανότατα να είναι πιο αποτελεσματικό από τα φάρμακα που είναι τώρα διαθέσιμα, όπως το remdesivir και η δεξαμεθαζόνη. Τα αντισώματα θα μπορούσαν να προστατεύσουν τους εργαζομένους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που έχουν τον υψηλότερο κίνδυνο να μολυνθούν, μειώνοντας παράλληλα τη σοβαρότητα της νόσου COVID-19 σε νοσοκομειακούς ασθενείς.

Όμως, η παραγωγή μονοκλωνικών περιλαμβάνει την ανάπτυξη σειρών Β κυττάρων αντισώματος σε βιοαντιδραστήρες, προκαλώντας ανησυχίες ότι θα μπορούσαν να είναι σπάνιες και δαπανηρές.

με πληροφορίες από το sciencemag

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top