Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
12 Ιαν 2021

Αίτημα Οξφόρδης – AstraZeneca για έγκριση του εμβολίου στην Ευρώπη Κύριο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Αίτηση για την υπό όρους έγκριση χρήσης του εμβολίου του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της AstraZenaca στην Ευρώπη υποβλήθηκε στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) την Τρίτη.

Η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή σημείωσε ότι θα εξετάσει την αίτηση με ταχείς ρυθμούς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του οργανισμού, γνωμοδότηση για την υπό όρους έγκριση κυκλοφορίας μπορεί να εκδοθεί μέχρι τις 29 Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) του EMA.

Ο EMA διευκρινίζει επίσης ότι κατά τη συνεχόμενη αξιολόγηση του εμβολίου, επεξεργάσθηκε δεδομένα από τις συνεχιζόμενες κλινικές δοκιμές στη Βρετανία, τη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων είχε ανακοινώσει ότι ανέμενε από την AstraZeneca να υποβάλει αίτηση για έγκριση του εμβολίου.

Ο ΕΜΑ σημείωσε ότι θα μπορούσε πιθανώς να καταλήξει σε συμπέρασμα σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης έως το τέλος αυτού του μήνα.

Φον ντερ Λάιεν: Καλά νέα
Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν χαρακτήρισε καλά νέα το αίτημα της AstraZeneca και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης για έγκριση του εμβολίου τους στην Ευρώπη.

Όπως πρόσθεσε σε ανάρτησή της στο Twitter, ο ΕΜΑ θα αξιολογήσει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

«Μόλις το εμβόλιο λάβει θετική επιστημονική γνωμοδότηση, θα εργαστούμε ταχύτατα για να εγκρίνουμε τη χρήση του στην Ευρώπη», συμπλήρωσε.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top